Justin Valk houdt een langer verblijf bij FC Lisse op een kiertje. Waar hij eerder te kennen gaf Ter Specke te gaan verlaten ziet de wereld er voor de verdediger ineens heel anders uit. De 25-jarige voetballer knokte zich in de basis en straalt vertrouwen uit.

Misschien was het uitduel bij IJsselmeervogels wel het kruispunt in het seizoen voor de verdediger. Robbert de Ruiter noemde hem daar ‘the man of the match’ en liet hem sindsdien vaker beginnen bij de geel-blauwen.

,,Ik denk dat ik mijn vorm redelijke terug heb, mede omdat ik nu veel speelminuten krijg.” Niemand maakt Valk op dit moment kapot in het geel-blauwe shirt. ,,Je komt als speler weer in een bepaald ritme als je minuten gaat maken. Ook als team ging en gaat het goed, daar ga je in mee.”

,,We hebben gesproken, maar de focus ligt nu vooral op de nacompetitie.”

Op Facebook werd inmiddels een actie gestart om Valk te doen besluiten bij FC Lisse te blijven. Ook hingen de fans van de nummer twee van de Derde Divisie een spandoek op om de speler zo ver te krijgen een nieuwe krabbel te zetten onder een contract van de FC. ,,Een fijn gevoel! Als ik het spelershome in kom of in de kantine in loop, komen mensen op mij af. Ze willen dat ik hier blijf.”


En dus sloegen ook de twijfels toe bij Valk zelf, in positieve zin. Is een langer verblijf dan toch een optie voor de verdediger die de jeugdopleiding doorliep van Ajax? ,,Dat mensen zo op je reageren doet wel wat met je, dat laat je zeker nog een keer nadenken. Op dit moment heb ik nog steeds geen club. Dus alles ligt nog open.” Ook een verblijf bij de FC. ,,Als Lisse dat zou willen, dan zouden we daar zeker over kunnen praten.”

,,We hebben gesproken, maar de focus ligt nu vooral op de nacompetitie”, weet Valk er met een glimlach een diplomatieke draai aan te vinden. ,,Na zaterdag zal er wel wat meer duidelijk worden over mijn toekomst. Of die nu hier ligt of ergens anders. Eerst nog maar even de nacompetitie goed afsluiten.”

,,Alle koppies staan dezelfde kant op. Iedereen gelooft er nog in.”

In die nacompetitie is FC Lisse nog lang niet kansloos. De ploeg verloor wel van Harkemase Boys, maar het geloof in een goede afloop is er nog volop. De 1-2 nederlaag leek qua kansenverhouding ook wat onterecht aan te voelen, vond ook Valk. ,,Een aloude voetbalwet sloeg bij ons toe. We maakten ‘m zelf niet en toen viel hij aan de andere kant binnen.”

Om er gelijk aan vast te knopen dat het voor komende zaterdag dus nog geen uitgemaakte zaak is. Het geloof vierde hoogtij in de kleedkamer volgens de verdediger. ,,Alle koppies staan dezelfde kant op. Iedereen gelooft er nog in. Dat komt gewoon vanwege het wedstrijdbeeld en de kansen die we gecreerd hebben. Zaterdag gaan ze er wel in, let maar op.”

Foto’s: Hubert Habers


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen