Met 21 goals in het tweede elftal van Quick Boys liet Yassin Kaabouni vorig seizoen al zien dat hij scorend vermogen in huis heeft, maar het kwam niet tot een doorbraak bij de blauw-witten. Dus koos hij ervoor, zoals wel meerdere spelers de laatste tijd op Nieuw-Zuid, om zijn heil te zoeken bij FC Rijnvogels en daar voor zijn kans te gaan. Dat lijkt voorlopig gelukt. „Ik heb echt het gevoel dat ik mezelf in het elftal heb gespeeld’’, klinkt de 20-jarige voetballer tevreden.

Hallo Yassin! Waarom heb je uiteindelijk gekozen om naar FC Rijnvogels te gaan?
„Ik merkte dat er bij Quick Boys toch wel een behoorlijk gat was tussen het eerste en het tweede. Afgelopen januari speelden we met het tweede team tegen FC Rijnvogels en hoorde ik dat ze interesse in me hadden. Ik kende Max van Steen nog van zijn tijd bij Quick Boys, dus hij vertelde me het een en ander. Ik zag dat veel spelers van een hoger niveau kwamen, dus we kunnen met deze club ook nog een stap omhoog maken. Na een tijdje nadenken, was ik om en tekende ik in maart een contract.’’

Hoe bevalt het tot nu toe bij de club?
„Heel goed. Het voelt elke keer weer als thuiskomen en ik ga met veel plezier naar de club. De eerste weken moet je als nieuwe speler toch een beetje je plek vinden, maar dat heeft me eigenlijk totaal geen moeite gekost. Die gasten hebben me onwijs goed opgevangen en dat is bij mij soms wel eens anders geweest. Het niveau is ook nog eens beter dan ik had verwacht. Het is een onwijs hechte groep, dus dat maakt het alleen maar leuker.’’

Wie springt er dan tussenuit voor jou?
„Ik kan met iedereen goed opschieten, maar met Jaap van Duijn klikte het eigenlijk al vanaf moment één. Zoiets voel je ontstaan op een eerste training. Hij neemt me vaak even apart om me wat tips te geven. Bijvoorbeeld hoe ik in bepaalde situaties kan staan. Buiten de trainingen en wedstrijden bellen we ook vaak met elkaar om te praten over voetbal. Als zo’n speler je wat vertelt, neem je dat natuurlijk aan. Hij gebruikt zijn ervaring en vertelt veel over zijn tijd bij Spakenburg en Noordwijk. Ik merk gewoon dat ik heel veel van hem kan leren. Daarnaast is Abdou Harraoui, die bij Sparta speelt, een goede vriend van me, dus van hem steek ik ook veel op. ’’

Afgelopen weekend verloren jullie voor het eerst dit seizoen van Zwaluwen. Hebben jullie daar nog lering uit kunnen trekken?
„Het was gewoon een complete off-day van het hele team. We begonnen echt heel slap aan de wedstrijd, dus dat is denk de grootste les voor ons geweest. Als we met zijn allen niet hard werken, zie je maar weer dat er niks vanzelf komt. In de rust heeft Jimmy Simons ons ook goed toegesproken en laten weten dat dit echt niet kon. Dat heeft wel geholpen, want we maakten de 2-1 en waren nog dichtbij de 2-2.’’

Aankomende zaterdag hebben jullie dus wat recht te zetten tegen Smitshoek.
„Absoluut. We zijn gebrand om te winnen. We hebben er van de week nog even bij stilgestaan op de training, maar daarna moet de knop om en de focus richting zaterdag. Ik hoorde van die gasten dat Smitshoek altijd compact speelt en dat het daarom lastig is om er doorheen te voetballen. Bovendien hebben ze vorig seizoen twee keer gewonnen van FC Rijnvogels, dus we gaan deze keer vol voor de drie punten.’’

Foto: Piet van Kampen

Lees ook: Het ‘Equipo Voetbalreizen Moment van de Week’ komt terug!

 


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 20.00Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB20.00RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 14.30Kagia
Van Nispen (zat.) 14.30Soccer Boys
Valken'68 14.30RCL
VVSB (zat.) 14.30 FC VVC
FC Boshuizen 14.30Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Forholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)