Rijnsburgse Boys heeft zaterdag een kansloze thuisnederlaag geleden. De  Treffers zegevierde op de Middelmors met 2-4

Na twee opeenvolgende overwinningen – op Excelsior Maassluis (5-0) en ADO ’20 (0-1) – was men op de Middelmors benieuwd hoe Rijnsburgse Boys zich houden tegen een topteam uit de Betnations Divisie. De praktijk wees uit dat de thuisploeg zakte voor het examen.

De Uien wisten voor rust geen uitgespeelde kans te creëren. Er was weliswaar een vlammend afstandsschot van Rob Zandbergen die werd gekeerd door goalie Niels Kornelis, maar die kwam op opportunistische wijze tot stand.

Via counters op de pijnbank gelegd
De Treffers voetbalde gemakkelijk en deed Rijnsburgse Boys in de eerste achttien minuten tweemaal pijn met een counter. De gevaarlijke Gavin Vlijter legde in de tiende minuut af op Tim Waterink. De spits drukte zeker niet hard af, maar zijn poging was Wesley Zonneveld toch te machtig: 0-1.

Een aantal minuten later schakelden de bezoekers opnieuw snel om na balverlies van Rijnsburgse Boys en zorgde Vlijter ervoor dat Zonneveld voor de tweede keer deze middag werd gepasseerd. De 0-2-ruststand was geenszins geflatteerd, want de bezoekers raakten ook nog tweemaal de paal.

Iets meer energie
In een poging de opgelopen schade te repareren, verscheen Rijnsburgse Boys na rust met wat meer energie op het veld. Toch was De Treffers voor het eerst gevaarlijk. Het schot van Azzedine Dkidak op de buitenkant van de paal zorgde ervoor dat de Gelderlanders voor de derde keer deze middag het aluminium toucheerden.

Via Bram Ros was Rijnsburgse Boys dicht bij de aansluitingstreffer, maar zijn inzet werd van de doellijn gehaald. Kort daarna liep De Treffers uit naar 0-3: Waterink tikte binnen.

Toen Rijnsburgse Boys direct wat terugdeed via Nino Klaver, kwam het geloof even terug op de Middemors. De invaller produceerde kort na zijn entree een doeltreffende schuiver: 1-3.

Veel goals
Zes minuten later, in de 74e minuut, besliste De Treffers het duel. De bal ging na een overtreding van Daan Walraven op de stip en Dkidak bleef koelbloedig: 1-4. Twee minuten voor tijd bracht Mitchi Huijsman met zijn eerste goal voor Rijnsburgse Boys nog wel de 2-4 op het bord.

Rijnsburgse Boys – De Treffers 2-4 (0-2)
Goals: Nino Klaver, Mitchi Huijsman

Archieffoto: Rijnsburgse Boys

Bekijk ook: Ros duidelijk na nederlaag: ‘Op alle fronten afgetroefd’
Check ook: Rijnsburgse Boys legt vijftal tot medio 2025 vast