Een slopend bekerduel inclusief verlenging en strafschoppenserie, en dan drie dagen later een verre busreis richting de Duitse grens. Ga er maar aan staan als speler van VVSB, want net als in de Tour de France wacht ook de Topklasse blijkbaar op niemand. ,,We hebben echt karakter getoond”, zei een trotse VVSB-verdediger Peet van der Slot na de 1-3 zege bij De Treffers.

,,Zwaar was het zeker”, erkende VVSB-verdediger Peet van der Slot na afloop van het duel in Groesbeek. ,,Natuurlijk betekende de snelle 0-1 van Tommy Bekooij een flinke steun in de rug voor ons. Het was mooi dat hij bij de tweede paal een voorzet van Frans van Niel verzilverde. Echt een boost voor het team.”

De bekerkraker op Middelmors en de relatief korte hersteltijd zat VVSB volgens Van der Slot nog flink in de benen. Tel daarbij op dat de ploeg al om half elf Noordwijkerhout vaarwel zei voor een busreis van ruim twee uur en het is duidelijk dat er het nodige gevraagd werd op het mentale vlak.

Tommy Bekooij                                    Tommy Bekooij tekende zowel voor de 0-1 als 0-2

,,Toch tilden we de 0-1 vrij eenvoudig over het rustsignaal heen”, stelt Van der Slot. ,,Dat was een meevaller. Het was vandaag echt niet onze beste wedstrijd, maar daar hadden we ook wel rekening mee gehouden.” Na de rust werd het vervolgens een echte wedstrijd, waarin VVSB na 56 minuten in de omschakeling via opnieuw Bekooij op 0-2 kwam. De doelpuntenmaker kreeg de bal keurig aangespeeld, speelde zijn man uit en schoof het leer vervolgens beheerst tegen de touwen.

De wedstrijd was nog niet gelopen, omdat Twan Smits even later de aansluitingstreffer produceerde. Dat gaf de Groesbeekse burger weer moed. Gelukkig voor VVSB deed de thuisploeg zich even later flink tekort toen Sarkouke na een onbeheerste actie met een terechte rode kaart mocht inrukken.

Van Niel                                        Van Niel verzorgde een schitterend slotakkoord

Ondanks de numerieke meerderheid slaagde VVSB er het laatste halfuur niet meer in om de wedstrijd naar zijn hand te zetten. De Treffers voelde dat er tegen een vermoeid VVSB nog iets te halen viel en probeerde met opportunistisch voetbal nog minimaal een punt uit het vuur te slepen. ,,In die fase hebben we karakter getoond door ons een echt collectief te tonen”, blikte een trotse Van der Slot terug. ,,Zelf voelde ik de verzuring in de benen steeds meer toenemen. En dat zal bij mijn ploeggenoten niet veel anders zijn geweest. Het duel bij Rijnsburgse Boys ging in de slotfase echt doorwegen. Gelukkig hielden we stand.”

Het werd voor VVSB zelfs nog mooier, toen Frans van Niel in blessuretijd uit een vrije trap de 1-3 eindstand via de onderkant van de lat liet noteren. Het was allemaal wellicht iets teveel van het goede voor de paarsgelen, die de treffer als een ware bevrijding vierden. De punten zaten hiermee in de knip en dat maakte de terugreis naar Noordwijkerhout er nog een stukje leuker op.

De Treffers – VVSB 1-3 (0-1). 6. Bekooij 0-1, 57. Bekooij 0-1, 59, Smits 1-2, 90+2. Van Niel 1-3

VVSB: Van der Meer, P. van der Slot, Zwart, Kraaijvanger, Vijlbrief, Jozic (65. Admiraal), Van Niel, Bekooij, Parami (84. S. van der Slot), Serbony, Tavilla (75. De Rijk)

Tekst: Leo Schrama

Foto: Tino Stulen


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 1-1Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB1-0RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 1-1Kagia
Van Nispen (zat.) 0-2Soccer Boys
Valken'68 5-4RCL
VVSB (zat.) 3-4 FC VVC
FC Boshuizen 1-6Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Forholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)