Katwijk is er donderdagavond niet in geslaagd te stunten tegen Almere City. De Katwijkers gingen op de eigen Krom met 1-2 onderuit tegen de eredivisionist, terwijl het er rond minuut 25 goed uitzag voor de oranjehemden.

Het eerste kwartier was voor de bezoekers, maar toen Katwijk in de vijftiende minuut op voorsprong kwam, leek Almere City het een fase compleet kwijt. De goal ontstond na een scrimmage voor het Almere-doel en werd binnengeschoten door Finn Janmaat. Na bestudering van de beelden leek de eerste inzet van Ruben Doesburg al de doellijn gepasseerd: 1-0.

Rood voor Almere
Katwijk leek daarna opnieuw zaken te gaan doen en was heel dicht bij de 2-0, maar Rick van der Meer raakte uit een vrije trap de paal. Even later werd Almere City ook nog tot een tiental gereduceerd. Javier Pena greep aan de noodrem bij Janmaat en ontving zijn tweede gele kaart. De thuisploeg leek in die fase vleugels te hebben en claimde ook nog een penalty na een handsbal, maar de arbitrage ging er niet mee in.

In ondertal stelde Almere City orde op zaken, via fraaie goals dat moet gezegd. Yoann Cathline kwam in de 28e minuut naar binnen en vond de verre hoek. In de 39e minuut schoot vervolgens Kornelius Normann Hansen een vrije trap achter een verbouwereerde Jean-Paul van Leeuwen: 1-2.

De eerste fase van de tweede helft kwam Almere City nog redelijk door, maar daarna voerde Katwijk grote druk uit. Het bestookte Almere City met veel aanvallen, voorzetten en verre ingooien, maar met kunst en vliegwerk hielden de bezoekers steeds stand.

Goal onterecht afgekeurd
Het zat niet mee voor de thuisploeg, die via invaller Matthijs Hardijk wel de gelijkmaker aantekende, maar vanwege buitenspel ging die treffer niet door. Die beslissing viel op basis van de televisiebeelden hevig te betwijfelen.

Zo was het een minuut of 25 eenrichtingsverkeer, maar een beloning bleef voor Katwijk uit. De cijfers (corners, 18-0) en balbezit (69-31) zeiden veel.

Katwijk – Almere City 1-2 (1-2)
Goal: Ruben Doesburg

Check ook: Reacties van Sinteur en Correia na afloop van Katwijk – Almere City