Katwijk heeft zaterdag voor de derde keer op rij in competitieverband gewonnen. De Katwijkers waren op de eigen Krom met 2-0 te sterk voor AFC door treffers van Ruben Doesburg en Matthijs Hardijk.

Doesburg was midweeks in het oefenduel met IJsselmeervogels (3-2) al op dreef met drie treffers en liet tegen AFC wederom zijn waarde gelden. Hij liep in blessuretijd van de eerste helft een voorzet van Sietse Brandsma binnen: 1-0. Even daarvoor had AFC zijn enige moment van de eerste helft gehad, maar goalie Jean-Paul van Leeuwen was op zijn post. Daarvoor waren de kansen voor Katwijk, maar toen werd nog niet afgedrukt.

In de tweede helft had Doesburg de marge kunnen verdubbelen, maar hij stuitte in de 1-op-1 op doelman Gijs van Zetten. Aan de overzijde ontsnapte Katwijk toen een schot van afstand op de lat belandde.

In blessuretijd van de wedstrijd volgde de beslissing. Hardijk tekende voor de 2-0 en voor ontlading in Katwijk-Noord.

Katwijk – AFC 2-0 (1-0)
Goals: Ruben Doesburg, Matthijs Hardijk