Almere City is niet de favoriete tegenstander van Katwijk. De oranjehemden werden vorige maand in de laatste wedstrijd voor de winterstop uitgeschakeld door de hoofdmacht in de KNVB Beker en verloren nu in competitieverband van de beloften: 1-3. Het was het eerste competitieduel van 2024 voor Katwijk.

Katwijk had het initiatief in de openingsfase en nam ook verdiend de leiding. Sietse Brandsma drukte af in de veertiende minuut. Redelijk uit het niets kwam Jong Almere City kort voor rust langszij via Jeffry Germain Puriel: 1-1.

Almere neemt de leiding
In de tweede helft maakte Katwijk jacht op een hernieuwde voorsprong, maar raakte Jong Almere City de paal. Na 67 minuten was het alsnog raak voor de bezoekers, Tijmen Wildeboer maakte er 1-2 van.

Katwijk-trainer Anthony Correia probeerde het tij nog te keren met een driedubbele wissel een kwartier voor tijd, maar dat mocht niet baten. Sterker nog, drie minuten voor tijd werd het ook nog 1-3 door een eigen goal van Finn Janmaat.

Zodoende zag Katwijk een zegereeks van zeven opeenvolgende overwinningen in competitieverband eindigen.

Katwijk – Almere City 1-3 (1-1)
Goal: Sietse Brandsma