Een onherkenbaar Katwijk heeft op het eigen sportpark De Krom een dreun moeten incasseren van Spakenburg. Op de eerste verliespartij van dit seizoen viel werkelijk niets af te dingen. Spakenburg was met 1-4 heer en meester. Een overwinning die werd bewerkstelligd in het eerste bedrijf. Daar waar er tegen Noordwijk twee weken geleden vlak voor rust nog de aansluitingstreffer werd gemaakt, viel nu op slag van rust de 0-3. Dit bleek de nekslag. Weliswaar kwamen de Krombewoners na rust beter voor de dag, maar de driepunter van de bezoekers kwam niet meer in gevaar.

Katwijk was gedwongen om het duel aan te vangen zonder vaste waarden Des Kunst en Bart Sinteur. Beide basisspelers hadden niet of onvoldoende kunnen trainen om aan de aftrap te verschijnen. Beide spelers stonden wel aan het begin van de tweede helft op het veld. Evenzogoed heeft Katwijk een dusdanig brede selectie dat goede vervangers voor Anthony Correia ruimschoots voorhanden waren.

Uitblinkende Suleiman
Het missen van het doel door de pupil van de week bleek een voorbode. De arme jongen was ontroostbaar, zelfs na een succesvolle aangeboden herkansing. Na afloop waren er meer Katwijkers met een bedroefd gemoed. Spakenburg had de voorgaande twee wedstrijden verloren tegen HFC en AFC en stond daarmee lager op de ranglijst dan Katwijk. Maar Spakenburg speelde op De Krom prima verzorgd voetbal met onder meer de deze zomer van Katwijk gehaalde Achmed El-Azzouti en Muhktar Suleiman.

Met name laatstgenoemde speelde grandioos en liet duidelijk merken dat zijn werkgever niet langer oranje-zwart maar blauw-wit is. Het was ook niet onlogisch dat Suleiman verantwoordelijk was voor de 0-1. Vanuit de omschakeling kon de aanvaller doorstomen tot in de zestien van Katwijk en trof via de binnenkant van de paal het doel: 0-1. Katwijk was niet in staat om ook maar een fatsoenlijke kans te creëren en drie minuten later haalde Bo van Essen namens de Spakenburgers de trekker over met een schuiver in de lange hoek: 0-2.

Ondanks het povere spel van de thuisploeg was de wedstrijd nog niet verloren. Correia was al duidelijk bezig met de wissels die na rust hun opwachting zouden maken toen in de toegevoegde tijd van de eerste helft de nekslag werd uitgedeeld. Nota bene twee man van Spakenburg stonden bij de tweede paal dermate vrij dat het nog een onderlinge strijd werd wie de bal mocht inkoppen, Massies Artien of Koos Werkman. De laatste mocht het nekschot toedienen: 0-3.

Een driedubbele wissel moest voor de ommekeer zorgen. Naast Sinteur en Kunst kwam ook Pinas binnen de lijnen. Katwijk kwam beter voor de dag, maar stond inmiddels wel met 0-3 achter. Een schier onmogelijke opgave. In de 66e minuut leek verdediger Kay Blokland weer heel even de spanning terug te brengen. Vanuit een corner kopte hij bukkend achterwaarts de bal achter Alessandro Damen: 1-3. Het bleek een opleving van korte duur. Sam van Huffel maakte aan alle illusies, voor zover die er überhaupt nog waren, een einde met de 1-4. Spakenburg speelde de wedstijd uit met hier en daar wat zuigende vertragingsacties en pakte daarmee de tweede driepunter tegen een ploeg uit onze regio na eerder de Uien te kijk te hebben gezet.

Na afloop was Correia duidelijk. Zijn ploeg begon 45 minuten te laat met voetballen deze zaterdag en ja, dan wordt het lastig. Zeker tegen een topploeg als Spakenburg. Positief als altijd gaf de Katwijkse oefenmeester aan dat de wonden moeten worden gelikt en men uitkijkt naar de derby tegen Quick Boys. Een derby die misschien wel op het juiste moment komt voor de Krombewoners.


Na afloop sprak VIDB met Anthony Correia en Kay Blokland. Beluister de audio-interviews hieronder:

Correia

Blokland


Tekst en interviews: Marcel van der Vijver
Foto’s: Kees Jonker

Lees ook: Thuisnederlagen voor Katwijk en Rijnsburgse Boys

POPULAIRE BERICHTEN