De term “gifbeker” was niet te vermijden, nadat Katwijk voor de vierde keer op rij een competitiewedstrijd had verloren. Zeker niet omdat ADO ’20 pas vijf minuten voor tijd, via invaller Milan Klopper, de beslissende 2-1 wist te maken. Middenvelder Rick van der Meer benoemde in zijn nabeschouwing op het duel ook wel die gifbeker, maar was vooral pijnlijk realistisch over wat zijn ploeg zelf had laten zien op sportpark De Vlotter. “We hebben weer een zware ondergrens aangetikt.”

Katwijk liet in de eerste helft nog wel tekenen van herstel zien. Beide ploegen schotelden het publiek in het eerste kwartier een leuke open wedstrijd voor, waarin Katwijk al vroeg op een 0-1-voorsprong kwam, door een doelpunt van Des Kunst.

De Krombewoners kregen tot aan de rust wat meer overwicht en een aantal mogelijkheden om de score uit te breiden, maar moesten drie minuten voor de thee toch de gelijkmaker incasseren. Feyo Glim haalde van buiten het zestienmetergebied doeltreffend uit, 1-1.

“Uit de eerste helft putte ik nog een beetje hoop”, zei Van der Meer. “In de tweede helft waren we echter weer zo slordig. We hebben weer een zware ondergrens aangetikt op het moment dat ik dacht dat we die niet meer zouden bereiken.” De oranjehemden wisten elkaar na rust niet tot nauwelijks meer te bereiken en konden tot aan de slotfase van de wedstrijd eigenlijk geen gevaar stichten voor het doel van Nick Boom. In de slotfase leek ADO ’20 tevreden te zijn met één punt en was het Katwijk dat opportunistisch op jacht ging naar de winst.

Kans Blokland
Dat leverde zes minuten voor tijd nog wel een grote kans op voor Kay Blokland, maar het doelpunt viel een minuut later aan de andere kant. Milan Klopper kon aan de rand van het zestienmetergebied worden aangespeeld en kreeg de tijd om aan te leggen en de bal achter doelman Mark de Vries te krullen. De 2-1 viel op het ideale moment voor het gifbeker-cliché.

Van der Meer vermeed dat cliché zoveel mogelijk, maar zei wel dat zijn ploeg in de spiegel moest kijken. Op de vraag wat hij zelf zag als hij in de spiegel keek, moest hij even nadenken. “Ik zie nog steeds een strijdbaar team”, zei hij na een momentje stilte. “Ik heb de hoop zeker nog niet opgegeven, maar het moet wel heel veel beter, want wat we vandaag hebben laten zien was Katwijk-onwaardig.”

VIDB sprak na afloop ook met Anthony Correia. Beluister dat interview hieronder:

ADO ’20 – Katwijk 2-1 (1-1)
Goal: Des Kunst

Tekst en interviews: Henk Kasius
Foto’s: Sander van Duijn