Voor Quick Boys-aanvoerder Jeffrey Ket was het al snel duidelijk: in het Katwijkse zit hij goed. De van de Belgische eerstedivisionist Lommel gehuurde Hoofddorper tekende daarom vorige week voor drie jaar bij. ,,Mijn zaakwaarnemer zei dat dat nog nooit was gebeurd in het amateurvoetbal”, aldus de 25-jarige verdediger. 

Met de uitzonderlijke lange contractverlenging zegt de ex-speler van onder meer FC Dordrecht, FC Oss en AS Trencin het profvoetbal vaarwel. ,,Maar dat had ik in principe al besloten met deze verhuur. Dit is voor mij en m’n gezin een uitstekende situatie. Mijn vriendin kon haar baan hier in Nederland houden en ik zorg dan overdag voor onze zoon en wil me gaan oriënteren op maatschappelijk gebied. Het klinkt gek maar ik heb nog nooit gewerkt. Voetbal heb ik altijd als hobby gezien”, aldus Ket.

,,De manier van hoe we nu voetballen, daar houd ik inderdaad van.”

De komende drie jaar hoeft Ket dus niet om te kijken naar zijn verbintenis. Dat biedt zekerheid, maar geeft bovenal vertrouwen. In zijn eerste paar maanden op Nieuw Zuid is: ‘het lijkt wel of hij er al jaren voetbalt’,  een veel gegeven en groot compliment aan de spelbepalende verdediger.

,,Ik weet ook niet precies hoe dat komt hoor. Maar ik ben hier op mijn plek”, begint Ket lachend. ,,Het heeft denkt ik te maken met dat ik aanvoerder ben, daardoor wat meer opval en dat de resultaten goed zijn. Dat helpt natuurlijk wel”, vervolgt hij bescheiden.

Toch zijn er meer redenen waarom Ket zo lekker aardt aan zee. Quick Boys is een club van branie en bravoure: borst vooruit en lef aan de bal. ,,Ajax van de Bollenstreek? Die had ik nog niet gehoord. Ik heb wel bij Ajax gespeeld in de jeugd. De manier van hoe we nu voetballen, daar houd ik inderdaad van. We hebben negen van de tien keer de bal. Als oorspronkelijke middenvelder in de verdediging kan je dan wel lekker je ding doen. En het verdedigen gaat ook steeds natuurlijker.”

België
Dit seizoen is Ket nog officieel speler van Lommel en daarom is het logisch dat het matchfixing-onderzoek, dat twee weken geleden startte in de Belgische competities, meer zijn aandacht heeft dan bij een andere voetballers. ,,In het begin schrok ik daar wel van. Omdat ik niet echt wist wat ik ervan moest verwachten. Gelukkig was al redelijk snel duidelijk dat er in onze competitie (Eerste Klasse B, het tweede niveau, red.) niet veel aan de hand was. Daarom heb ik zelf ook geen problemen gehad met betalingen of iets.”

Ook in de huidige spelersgroep van Lommel is er weinig paniek. Het onderzoek kwam sommige jongens niet eens zo slecht uit. ,,Bij Lommel zijn er geen rare dingen gebeurd. De competitie heeft door het grote onderzoek één weekend stilgestaan, maar dat vonden de meeste jongens eigenlijk wel lekker, kreeg ik mee via WhatsApp.”

,,Ik voel echt geen druk.”

Vanuit zijn oude club en competitie kent de Hoofddorper dus weinig afleiding. Dus kon hij zich rustig op zijn gezin en zijn doelen bij Quick Boys blijven focussen. ,,Waar mijn ambitie ligt met deze club lijkt me duidelijk. Uiteindelijk wil ik natuurlijk in de Tweede Divisie spelen met Quick Boys. Ik merk dat iedereen binnen de club daar wel aan toe is, maar ik voel echt geen druk. We moeten ons gewoon richten op de korte termijn en dat is de eerste periodetitel”, besluit Ket als een waardig aanvoerder.

Foto: Orange Pictures

Lees ook: ‘Kind van de club’ blijft Quick Boys trouw’
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Wie maakt de meeste goals?

Programma & Uitslagen

Za. 24 nov.
GVVV14.30VVSB
Jong FC Groningen14.30Noordwijk
FC Lisse14.30Eemdijk
SC Feyenoord14.30Ter Leede
Swift14.30FC Rijnvogels
Te Werve14.30Valken '68
Zwammerdam14.30Van Nispen (zat.)
Blauw-Zwart14.30VVSB (zat.)
Stormvogels VVIJ14.30Kagia
Quick Boys15.00Achilles '29
FC Lienden15.30Katwijk
Rijnsburgse Boys15.30Scheveningen
SJC18.00Hoek
Zo. 25 nov.
Hillegom14.00AFC '34
KDO14.00Foreholte
RVC '3314.00Teylingen
Graaf Willem II/VAC14.00Van Nispen (zon.)
Alphen14.00Warmunda