Het einde van een groot amateurvoetballer is nabij. Kevin Winter heeft besloten om na het seizoen te stoppen met voetballen, meldt zijn club FC Lisse maandag. Winter staat te boek als één van de succesvolste en beste amateurvoetballers van de laatste twee decennia. Hij werd zowel met FC Lisse als IJssemeervogels kampioen van Nederland. 

Winter kwam afgelopen zomer over van Rijnsburgse Boys met de intentie om nog een jaartje op het hoogste amateurniveau te spelen. Tijdens het seizoen begon hij echter te twijfelen over een mogelijk vervolg van zijn carrière. Winter hulde zich de afgelopen maanden in nevelen over zijn toekomst. Inmiddels heeft de fijnbesnaarde linkspoot besloten om te stoppen. Hij heeft met FC Lisse nog twee wedstrijden voor de boeg. Daarin hoopt Winter de Lissenaren voor het hoogste niveau te behouden.

Winter kwam werd tussen 2006 en 2010 viermaal op rij kampioen. In 2008 met FC Lisse en de andere seizoenen bij IJsselmeervogels. In 2008 en 2010 was er ook het algeheel kampioenschap.

Winter, die in de jeugd van AZ speelde, kwam op 23-jarige leeftijd bij Lisse terecht. Hij werd tweemaal tot speler van het jaar verkozen en greep in het seizoen 2005-2006 net naast het kampioenschap. Aan de beroemde goal van Martijn Gootjes werd Winter in zijn tijd bij Rijnsburgse Boys nog vaak herinnerd.

Supertrio

In de zomer van 2006 stapte Winter over naar IJsselmeervogels, waar hij toen wel kampioen werd. In de strijd om het landskampioenschap werd verloren van Argon. Een seizoen later volgde, inmiddels weer bij FC Lisse, wel de algehele titel. Winter vormde samen met Michael van der Heijden en Rik Vermeulen een supertrio op het middenveld.

Winter was een garantie voor succes en dus lijfde IJsselmeervogels hem opnieuw in. Het leidde tot twee kampioenschappen, waaronder de algehele titel in 2010. Daarmee kwam de langgekoesterde wens van Winter om met zijn broer Jeffrey de beste van Nederland te worden uit. De broers speelden jarenlang samen bij FC Lisse, IJsselmeervogels en Rijnsburgse Boys.

Bij de start van de Topklasse in 2010 kozen de broers voor de Uien. In vier seizoenen op de Middelmors wist Winter zijn volle prijzenkast niet meer uit te bouwen, hoewel het seizoen 2011-2012 altijd zal beklijven. Rijnsburgse Boys eindigde dat seizoen een punt achter Spakenburg, dat later in opspraak kwam vanwege dopinggebruik. Afgelopen zomer keerde Winter terug naar FC Lisse. Het werd een moeizaam jaar, waarin de Lissenaren tot het uiterste moeten gaan om behouden te blijven voor de Topklasse. Het zal Koning Winter toch niet gebeuren dat hij in de laatste dagen van zijn loopbaan op de knieën wordt gedwongen?

Foto: Hubert Habers

POPULAIRE BERICHTEN