Ondanks de 5 – 0 nederlaag houdt VV Noordwijk een goed gevoel over aan het bezoek aan de Gelredome. De Bollenstreekclub viel met name de eerste helft op door haar positieve spelopvatting. Vitesse-trainer Peter Bosz was te spreken over de voetballende ploeg en vond dat de Noordwijkers het uitstekend deden.

Ook Noordwijk-trainer Robbert de Ruiter was zeer tevreden en dan met name over het voetballend vermogen van zijn ploeg. “Wij zijn een voetballende ploeg, Dat is waar we sterk in zijn en daar zijn we trouw aan gebleven. Dus daar ben ik trots op. Als ik zie hoe Diederik Hoogerwaart ondanks een 4 – 0 achterstand durft te blijven voetballen vind ik dat fantastisch. Dat hij daardoor de bal verliest en er een goal uitkomt is een ander verhaal. Het gaat mij vooral om de intentie.”

Ook waren er complimenten  er aan het adres van voetballende keeper Mustafa Amerzine die in zijn Arnhem uitstekend voor de dag kwam. Dat ondanks 5 tegengoals: ” Het niveauverschil is natuurlijk groot maar ik heb gepakt wat ik pakken kon. En daar ben ik wel tevreden over. Ik heb een lekkere wedstrijd gespeeld. En dat is mooi, zeker wanneer er veel bekenden op de tribune zitten. Maar vanaf morgen gaat de focus op Ter Leede. Erg belangrijke wedstrijd voor ons waarin we 3 punten moeten pakken.”

BO, de omroep van de Bollenstreek maakte een sfeerrapportage van het Noordwijkse avontuur in de KNVB beker. De beelden vind je hieronder:

[youtube id=”iSJTeqAlN3w” width=”620″ height=”360″]

Foto: Ron van der Linden


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)