Gijs de Jong (Operationeel directeur betaald voetbal KNVB) en Maurits Hendriks (technisch directeur sportkoepel NOS*NSF) zijn dinsdag 7 november aanwezig bij de Avant Garde Cup 2.0 op Ter Specke. Tijdens deze experimentele oefenwedstrijd tussen FC Lisse en Quick Boys worden drie nieuwe spelregels getest.

Topscheidsrechter Pieter Vink leidt de wedstrijd. Ook Dirk Kuyt zal acte de présence geven op het sportpark van FC Lisse. De drie nieuwe spelregels; de self-pass, de indribbel/intrap en de alternatieve strafschop zijn voorgesteld door De Correspondent, Voetblah en Voetbal in de Bollenstreek.

De wedstrijd begint om 20.00 uur en duurt twee keer dertig minuten. Na afloop wordt er in de kantine een discussie georganiseerd tussen Hendriks (bedacht de self-pass in het hockey), De Jong, Vink, Quick Boys-trainer Jan Zoutman, FC Lisse-trainer Robbert de Ruiter en de aanvoerders van beide elftallen. Neal Petersen (FC Afkicken) verzorgt de presentatie. Daarbij is naast pers ook publiek van harte uitgenodigd.

Analyse
Tijdens de wedstrijd nemen twee sportwetenschappers (van de Vrije Universiteit en de Wageningse Universiteit) enquête’s af bij het toegestroomde publiek. Op die manier wordt ook jij, als publiek, deelnemer van het experiment. Alleen met jouw eigen goedkeuring, natuurlijk…

De registratie van de wedstrijd is in handen van FC Videoanalyse. Data-analysebedrijf Opta codeert de wedstrijd en probeert antwoord op de vraag te geven of de effectieve speltijd toeneemt.

De bevindingen van de evaluatie worden aan Marco van Basten overhandigd. De oud-voetballer is ‘chief technical officer’ van de wereldvoetbalbond FIFA en voortrekker van spelregelvernieuwing.

Programma:
Datum: dinsdag 7 november 2017
Plaats: Sportpark Ter Specke / FC Lisse
Aanvang: 20.00 uur
Duur wedstrijd: 2 x 30 minuten (met een kwartier rustpauze)
Evaluatie: In de kantine rond 21:45 uur
Social Media: @avantgardecup (Twitter) / Facebook 

Lees ook:Avant Garde Cup 2.0: een uitgebreide van de nieuwe spelregels tijdens ons voetbalexperiment’POPULAIRE BERICHTEN