VVSB speelde voor de tweede week op rij gelijk. Tegen degradatiekandidaat Juliana ’31 uit Malden kwamen de Noordwijkerhouters niet verder dan 0-0. Door het puntenverlies en de winst van koploper AFC is de kloof gegroeid tot negen punten. De titel is met nog zeven duels te gaan definitief uit het zicht verdwenen voor de formatie van Wilfred van Leeuwen. VVSB staat nu gedeeld tweede, samen met HBS, EVV en JVC Cuijk.

Het ene gelijke spel is het andere niet. Kon de 0-0 van vorige week tegen ADO ’20 nog op tevredenheid rekenen, dat gold absoluut niet voor de eveneens doelpuntloze puntendeling van vandaag. ,,Hier hadden we gewoon moeten winnen”, stelt Stefan Kraaijvanger. ,,Er was maar één ploeg die voetbalde en dat waren wij.”

,,Juliana ‘31 had al moeite om de bal één keer over te spelen”, vervolgt de centrale verdediger. ,,Deze ploeg is eigenlijk Topklasse-onwaardig. Ze hebben eigenlijk geen kans gecreëerd, alleen waren wij in balbezit niet in onze beste vorm.”

Toch kregen de paars-gelen nog genoeg kansen om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Drie honderd procent kansen waren echter niet besteed aan VVSB. Koen Bosma had pech dat zijn vrije trap na krap twintig minuten op de lat belandde.

,,Zelfs voor open doel kregen we de bal er niet in”, aldus Kraaijvanger. Michael van Laere had tien minuten na rust de bal voor het inschieten, maar faalde jammerlijk. ,,Als een van die kansen er ingaat, loop je er overheen.”

Kraaijvanger: ,,Dit puntenverlies had niet gemogen, maar soms loop je daar tegenaan. Andere wedstrijden win je, terwijl je daar misschien geen recht op hebt. Binnen de ploeg is er ook nooit echt gesproken over het kampioenschap. We zijn al heel blij dat we met nog zeven duels te gaan nog steeds gedeeld tweede staan. Wie dat van tevoren had voorspeld, was voor gek verklaard.”

Tekst: Tom van der Wilt