Wanneer je als amateurploeg de achtste finales van de KNVB-Beker weet te bereiken, kom je vaak een tegenstander van formaat tegen. Een ploeg die in de top van de Jupiler League meedraait, of in de Eredivisie speelt. In het uiterste geval volgt een treffen met Ajax, PSV of Feyenoord. Bij voorbaat weten de clubs dan al dat de kwartfinale halen een lastig verhaal gaat worden. Wat dat betreft is de editie van dit jaar een vreemde eend in de bijt. Topklassers Capelle en VVSB zijn namelijk nog in de race om die felbegeerde plaats in de kwartfinale.

Capelle is natuurlijk een bekende naam uit de Topklasse Zaterdag. Daarnaast zien we nog een bekende naam in de selectie van de groen-witten staan: Dwight Krolis. De geboren en getogen Rotterdammer kwam vier seizoenen uit voor Noordwijk, en droeg daarna nog vijf jaar het shirt van Katwijk. Anderhalf jaar geleden besloot de verdediger terug te keren naar de regio waar hij het voetbalspelletje leerde. Vanavond staat hij samen met zijn ploeg tegenover VVSB in de KNVB-Beker.

Pittig potje
,,Spannend. Het is voor mij de eerste keer dat ik zover in de beker ben gekomen”, zegt Krolis. ,,En dan speel je ook nog eens tegen een andere amateurploeg. Dat is helemaal mooi.” Beide ploegen zullen zich kansen toedichten op de winst. ,,De kwartfinale is nog niet vergeven. Zeker niet. Het zal een pittig potje worden. In mijn jaren in de Bollenstreek speelden we regelmatig oefenpotjes tegen VVSB. Dat was nooit makkelijk.”

Stadion Woudestein, de thuishaven van eredivisionist Excelsior, zal het strijdtoneel zijn voor het treffen tussen de amateurs. De plaats van handeling maakt het volgens Krolis allemaal nog mooier. ,,Als je thuis speelt, krijg je meer het gevoel dat je een doordeweekse competitiewedstrijd speelt. We hebben deze week al een keer getraind in het stadion en dat was een gave beleving. Spelen op Woudestein geeft een andere heel entourage aan het duel.”

Verrast
Liefst dertien bussen met daarin 1400 Noordwijkerhoutse supporters zullen vanuit de Bollenstreek naar Rotterdam vertrekken. Dat het bij de paarsgelen leeft valt niet over te twisten, maar hoe zit het in Capelle? ,,Het leeft veel meer dan ik had verwacht. Bij de bekerwedstrijd tegen FC Dordrecht merkten we dat al. Als je in de Bollenstreek hebt gevoetbald en vervolgens in de Rotterdamse regio gaat spelen, dan denk je dat het qua beleving een stuk minder zal zijn. Maar er zijn rond de 1300 kaarten verkocht. Dat heeft mij heel erg verrast.”

Foto: Orange Pictures


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 22 okt.
Districtsbeker
Voorschoten '971-1Kagia *w.n.s.
Oefenwedstrijd
OFC 1-1Quick Boys
Za. 26 okt.
GVVV14.30Noordwijk
SteDoCO14.30VVSB
Ter Leede14.30Jong Almere City FC
Ajax (ama.)14.30FC Lisse
Achilles Veen14.30FC Rijnvogels
DSO14.30Valken'68
Kagia14.30Wateringse Veld
FC Oudewater14.30VVSB (zat.)
Kozakken Boys15.00Katwijk
Quick Boys15.00Scheveningen
Van Nispen (zat.)15.00Berkel
Warmunda15.00LSVV '70
Rijnsburgse Boys15.30AFC
Zo. 27 okt.
Alphense Boys14.00SJC
DOSR14.00Hillegom
Laakkwartier14.00Foreholte
Wippolder14.00Teylingen
Voorschoten '9714.00Van Nispen (zon.)