Lars Rauws is als één van de eerste spelers uit de kleedkamer na Quick Boys – FC Lisse. Op de Dirk Kuijt Tribune zoekt hij even een plekje. Vlak naast hem zit Mohamad Mahmoed. De twee lachen een beetje, maar bij Rauws gaat dat iets minder met plezier. De middenvelder van de koploper van de Derde Divisie kan slecht tegen verliezen. Het is hem af te zien.

,,Als er nog één club een beetje recht had op een overwinning, dan waren wij dat”, blikt de Lisser nog even terug op de wedstrijd. Met een zucht. ,,De stand kijk ik niet naar. Je hebt er nu niks aan. Als je zelf je wedstrijden niet wint, waar praten we dan over? Het is aan de ene kant wel goed die winterstop. Voor sommige jongens het goede moment om het hoofd even vrij te maken. Maar wat mij betreft niet. Ik ben een voetballiefhebber en zou het liefst nog vaker voetballen.”

,,Oke, er zijn meningsverschillen geweest en die houd je altijd. Daar ga ik nu verder niks over zeggen, het heeft geen meerwaarde om daar nu iets over te melden.”

Toch kwam er van Rauws zijn kant ook goed nieuws deze week. De 24-jarige voetballer verlengde zijn contract met twee jaar. Ook al ging het besluit niet zo rap als menig Lisse-fan misschien had verwacht of gehoopt. ,,Ik heb zelf de keuze gekregen wat ik wilde, één jaar of twee jaar. De club wilde graag dat ik twee jaar tekende. Ik zelf uiteindelijk ook, maar dan moet je er wel nog samen uit kunnen komen.”

Netjes
En dat bleek dus moeilijker dan verwacht. ,,Beide partijen moeten tevreden zijn. Dat zijn we nu ook. We kunnen elkaar in de ogen kijken en een mooie periode met elkaar gaan beleven.” Als het woord waardering valt begint valt er een besmuikt lachje te vinden op het gezicht van de Lisser. ,,Ik ga me niet uiten tegenover de media. Dat is iets tussen mij en de club. Maar er is altijd netjes contact geweest. Oke, er zijn meningsverschillen geweest en die houd je altijd. Daar ga ik nu verder niks over zeggen, het heeft geen meerwaarde om daar nu iets over te melden.”

Rauws werkt in Lisse, woont in Lisse, dus lijkt het aannemelijk dat hij als echte dorpsjongen ook uitsluitend voor zijn vereniging wilde voetballen. En dat is ook wel zo, maar toch hield de robuuste middenvelder de deur op een kiertje.

,,Mijn intentie om bij Lisse te blijven voetballen is er altijd geweest, althans in eerste instantie wel. Maar ik ben wel iemand die altijd wil winnen en ik wil altijd hogerop en ik wil altijd één van de betere proberen te zijn. Of het nu een trainingspartijtje is of een wedstrijd. Kijk, als we er niet uit waren gekomen, dan had ik verder moeten kijken, maar gelukkig heb ik dat niet hoeven doen.”

,,Het liefst ga ik met Lisse die Tweede Divisie in en dat gaat ook gebeuren!”

De 24-jarige verdedigende middenvelder zoekt graag zijn plafond en wil die het liefste dan ook met Lisse bereiken nu hij zijn contract heeft verlengd. ,,Over kampioenschappen of iets wil ik helemaal niet praten, want dat is nog zo ver weg. Maar we hebben de periode alvast op zak. We kunnen daarom zeker omhoog kijken. Die promotie willen we maken.”

,,De enige prijs die we nu nog kunnen pakken is het kampioenschap, dus natuurlijk ga je daarvoor. Maar vijf, zes wedstrijden voor tijd kunnen we gaan kijken waar we staan. Het liefst ga ik met Lisse die Tweede Divisie in en dat gaat ook gebeuren!”

Foto’s: Hubert Habers


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk2-0HHC Hardenberg
FC Lisse4-2SteDoCo
Sporting Leiden3-3VVSB (zat.)
ASWH0-1Quick Boys
Warmunda4-7Hazerswoude Boys
Katwijk2-0De Treffers
Koninklijke HFC2-1Rijnsburgse Boys
VVSB0-2GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels4-1Roda '76
Brielle1-0Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude