Dat hij ooit weer op hoger niveau gaat voetballen, sluit Marc Langeveld zeker niet uit. Maar voorlopig blijft de 26-jarige middenvelder bij Valken’68, ook volgend seizoen. En dat terwijl de Katwijker vorig seizoen nog op het punt stond om over te stappen naar FC Rijnvogels. ,,Ruim drie maanden geleden ben ik vader geworden van een zoontje, Mason. Dan heb ik geen zin om drie keer per week te trainen”, vertelt de ex-speler van onder meer vv Katwijk en IJsselmeervogels.

Daar komt bij dat Valken met Alan Campfens volgend seizoen een nieuwe trainer krijgt en er een hoop nieuwe spelers richting Valkenburg trekken. ,,Een beetje vers bloed kan geen kwaad. Ik denk dat het alleen maar goed voor de groep is. Ik ken ook een aantal gasten die nieuw zijn. Ruben van der Does ken ik en Huig van Duijn is een goede vriend van mij.”

Beukvoetbal
De formatie van trainer Arie van Duijn strijdt momenteel om de derde periodetitel, waarin het eerste staat. Ook via een vervangende periode liggen er nog kansen voor de Valkenburgers om de nacompetitie voor promotie naar de Eerste Klasse te halen. ,,Alleen denk ik niet dat we dat moeten willen, we hebben niets te zoeken op dat niveau”, vindt Langeveld.

,,Het moet eigenlijk gewoon anderhalf uur worden. Daar moeten we naar streven en misschien kan Alan (Campfens, red.) daar ook z’n steentje aan bijdragen.”

,,We hebben het dit seizoen al lastig, vooral in de eerste seizoenshelft. Laat staan als we straks een klasse hoger spelen. Ik denk dan dat we ook vaak op onze kloten krijgen. Met name tegen de teams in het linkerrijtje. Al zal het ons qua spelen beter liggen, want in de Tweede Klasse wordt toch meer vecht- en beukvoetbal gespeeld.”

Langeveld wil graag bijdragen aan de ontwikkeling van Valken’68 om uiteindelijk een stabiele tweedeklasser te worden. ,,Dat zullen we eerst moeten bereiken. Natuurlijk gaan we onze best doen als we die nacompetitie te halen, maar promoveren hoeft niet per se”, zegt de aanvallende middenvelder, die nog steeds de ambitie heeft om zelf hogerop te gaan.

,,In vijf jaar is er toch wel wat veranderd. Ik ben wel tien kilo’s te zwaar.”

,,Op dit moment gaat dat alleen niet. Voetbal staat nu op nummer drie, na privé en werk. Ook zal ik beter op gewicht moeten komen, wil ik weer op hoog niveau mee kunnen komen. In vijf jaar is er toch wel wat veranderd. Ik ben wel tien kilo’s te zwaar. Dat merk ik vooral aan m’n conditie. Overigens heb ik daar niet alleen last van. Wat je bij ons ziet, is dat we rond de zestigste of zeventigste er een beetje doorheen zitten. Ik ga er zelf ook weer wat harder aan werken.”

Training
Daarom is het volgend Langeveld van belang dat er weer wat langer getraind gaat worden bij Valken. ,,Soms trainen we effectief maar twee keer een uur. Dat schiet niet op. Het moet eigenlijk gewoon anderhalf uur worden. Daar moeten we naar streven en misschien kan Alan (Campfens, red.) daar ook z’n steentje aan bijdragen.”

Foto: Saam de Mooij

Lees ook: ‘Mengerink: ,,Dat filmpje bij FOX kwam een beetje verkeerd over”’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 25 mei
Quick Boys14.30ONS Sneek
Noordwijk14.30Eemdijk
SteDoCo14.30FC Lisse
ASWH14.30SJC
Ter Leede14.30FC 's-Gravenzande
RKAV Volendam14.30FC Rijnvogels
Valken '6814.30SVC '08
Van Nispen (zat.)14.30Lugdunum
VVSB (zat.)14.30Be Fair
VVC FC14.30Kagia
Koninklijke HFC15.30Katwijk
GVVV15.30Rijnsburgse Boys
VVSB15.30FC Lienden
Zo. 26 mei
FC Boshuizen14.00Hillegom
Teylingen14.00HVV
Foreholte14.00ONA