Rijnsburg-trainer Pieter Mulders meldt dinsdagavond na afloop dat hij zaterdag weer drie spelers tot zijn beschikking heeft. Joel Tillema, Jordy Strooker en Joost Leonard. De laatste brak in de laatste competitiewedstrijd tegen Capelle zijn neus en kijkt sindsdien met een lichte hersenschudding toe.

Met twee blauwe strepen onder zijn ogen en een ietwat opgezette neus wandelde de spits dinsdagavond rond op de Middelmors. Zijn seizoen leek al over, maar zou hij dan toch in de allesbeslissende wedstrijd nog van waarde kunnen zijn? Of heeft hij toch zijn laatste minuten gemaakt in Rijnsburg-shirt, omdat hij na de zomer voor FC Rijnvogels uitkomt?

,,Nee, ik speel niet meer”, ontkracht hij de teksten van zijn trainer ,,Het is mij ook afgeraden door de doktoren. Ik heb veel pijn aan mijn hoofd gehad en m’n neus is nog gevoelig.” En dus weet hij al dat het klaar is. ,,Dat is jammer, maar ik ga geen risico lopen.” Hij ontdekte de kwetsuur pas na het weekeinde. ,,Ik heb zondag nog gewoon alles kunnen doen, maar maandag op het werk deed het heel veel pijn en voelde ik me niet lekker. Toen ben ik naar de dokterspost gegaan.”

Pech
Daar bleek een tweevoudige breuk. Zowel aan de linker-als-rechterkant was het raak. ,,Het gebeurde in een duel. We kwamen met de koppen tegen elkaar. Geen opzet, maar pure pech.” In plaats van de eventuele Tweede Divisie wordt het volgend seizoen dus de Hoofdklasse voor Leonard. ,,Ja, maar dat is niet zo erg. Ik heb wel weer zin om bij Rijnvogels te gaan bouwen. Het is jammer dat ze gedegradeerd zijn, dan word je toch wat teruggeworpen, maar het is geen drama.”

Leonard hoopt er ook vooral weer veel te gaan spelen. In de basis. Iets wat hij bij Rijnsburg niet altijd deed. Toch kwam hij veel in actie en scoorde hij dertien maal. Bij Rijnvogels krijgt hij te maken met topscorer Arno Dijkstra, die dit seizoen zijn doorbraak beleefde en ondanks negentien goals besloot om bij de club te blijven.

Ervaring
,,Dat is alleen maar goed. Ik denk dat we een mooie voorhoede kunnen gaan vormen. Ik breng veel ervaring mee. Dat is ook vooral, buiten m’n goals, waar ik van waarde kan zijn. Het team beter laten functioneren. Rijnvogels kreeg heel veel doelpunten tegen. Daar kan ik wel m’n steentje aan bijdragen om dat te verbeteren, denk ik.”

Behalve Dijkstra, blijven ook sterkhouders als Romano van der Stoep en ook Jaap van Duijn, bevestigt Leonard. Van Van Duijn was dat nog niet zeker aangezien de aanvaller vorig jaar ook bij Noordwijk vertrok toen die niet promoveerde. Dat scenario lijkt zich niet te gaan herhalen.  ,,Nee, dat gaat nu niet gebeuren. Wat ik weet. We houden een goede bestaande groep met wat nieuwe jongens erbij. Daarmee moeten we bovenin mee gaan draaien.”

Foto: Hans Heemskerk


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen