FC Lisse maakte woensdag wereldkundig dat het Tim Orlowski volgend seizoen terughaalt naar de Bollenstreek. De voormalig Rijnsburg-doelman komt over van zondagtopklasser ADO ’20 uit Heemskerk en is vol ambitie. ,,Ik ga de concurrentie aan met Mark de Vries. De beste zal uiteindelijk spelen”, zegt Orlowski, die tegen VIDB de toch wel verrassende transfer verklaart.

Al met al is de bijna 33-jarige Orlowksi maar twee seizoenen weggeweest uit de regio. ,,Ik miste het zaterdagvoetbal. Nu ik weet wat het is om op zondag te keepen, kon ik goed vergelijken. Uit die vergelijking bleek dat ik terug naar de zaterdag wilde.”

Hij gaf zijn huidige club al een tijd geleden te kennen weg te willen. Die bekendmaking leverde de interesse op van Lisse-trainer Misha Salden. ,,Hij belde mij op of ik zin had in een gesprek. Hij zocht een ervaren keeper.” Drie weken geleden volgde het gesprek en daarna waren club en speler er snel uit.

,,Het voelde goed en dan ben ik ook niet iemand die nog verder gaat kijken. Lisse is een mooie club met een sfeervolle entourage. Ik ken de club natuurlijk goed, omdat ik er lang tegen heb gevoetbald. Veel spelers ken ik nog. En het is ook lekker dicht bij huis.” Orlowski woont momenteel in Vogelenzang, dat slechts op tien minuten rijden ligt van Lisse.

Orlowski, die maar liefst zeven seizoenen onder de lat stond bij Rijnsburgse Boys en daar talloze prijzen won, zal niet bij voorbaat als tweede keeper naar Ter Specke komen. ,,De trainer heeft gezegd dat ik een eerlijke kans krijg en dat de beste zal gaan spelen.”

Hij beseft terdege dat Lisse met Mark de Vries een van de beste keepers uit de Topklasse in huis heeft. ,,Mark is een heel goede keeper. Maar ik ga graag de concurrentie aan. Dat heb ik altijd gedaan. Bij Rijnsburg, maar vorig jaar ook bij Ajax en dit seizoen bij ADO’20. Ik loop er niet voor weg. En mocht blijken dat Mark beter is, dan zal ik dat accepteren, zo ben ik ook.”

Van afbouwen is dus nog lang geen sprake, daar is Orlowski naar eigen zeggen ook het type niet voor. ,,Daar ben ik veel te fanatiek voor. Ik had ervoor kunnen kiezen om op een lager niveau te gaan spelen, maar dat ligt mij niet. Bovendien voel ik mij nog hartstikke fit.”

Tekst: Tom van der Wilt

Archieffoto: Hans Heemskerk

POPULAIRE BERICHTEN