Bijna vier maanden leefde de zondagtak van FC Lisse op een roze wolk. De ploeg van coach Laurens van der Voort had de wind in de zeilen, met de koppositie in 3A tot gevolg. Na de winterstop lijkt er echter zand in de geoliede machine gekomen te zijn. Tot ergernis van coach Laurens van der Voort ging zijn elftal zondag met 3-0 onderuit bij Oliveo. ,,Ik ben momenteel niet happy met mijn ploeg.”

,,Het lijkt iets mentaals”, vertelt Van der Voort. ,,Sinds een paar weken zijn teveel spelers met randzaken bezig, zoals ik dat noem. De helft kampt met pijntjes. Maar als je niet fit bent, moet je aangeven dat je niet kan spelen. Dan stel ik een ander op. Een aantal spelers is gewoon heel slecht aan het voetballen. Normaal wonnen wij wedstrijden op fitheid en conditie. Dit ben ik niet gewend van mijn spelers.”

Zodoende kon het gebeuren dat FC Lisse verloor van een ‘heel matig elftal’ als Oliveo, dat eerder dit seizoen nog met 9-3 verslagen werd. ,,We hebben gewoon te weinig gebracht. En dan verlies je zo’n wedstrijd terecht. Dit is onze eerste nederlaag sinds lange tijd en dat is zeer teleurstellend.”

Van der Voort tot besluit: ,,Maar bij mij is het glas halfvol. De concurrentie heeft ook punten verspeeld. Dus we hebben niet al teveel schade opgelopen.” Meerburg speelde gelijk tegen MMO en naderde de Lissenaren tot op drie punten.


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)