Het is FC Lisse gisteren niet gelukt om voor een stunt te zorgen. Op bezoek bij koploper Kozakken Boys werd een 2-1 nederlaag geleden. Hierdoor staat de formatie van Misha Salden nu op de voorlaatste laatste plaats in de zaterdagse Topklasse.

,,Er was zeker krachtsverschil”, zegt aanvoerder Tom Zoontjes. ,,Zij staan niet voor niets bovenaan, Kozakken Boys heeft een goede ploeg. Maar door onze manier van spelen, door veel strijd te leveren, konden we aardig meekomen.”

De eerste twintig minuten waren voor de gastheren. De eerste de beste kans was ook gelijk raak. Nasser El Khayati zorgde na krap een kwartier voor de 1-0. Lisse kwam daarna iets beter in de wedstrijd. Het kantelpunt volgde tien minuten voor rust. ,,Wij hadden een zekere penalty moeten krijgen”, aldus Zoontjes. Een paar minuten later knalde El Khayati met zijn tweede van de middag alle Lissese hoop aan diggelen. ,,Dan weet je dat het heel lastig wordt.”

Aansluiting

In het tweede bedrijf gingen de bezoekers nog wel op zoek naar de aansluitingstreffer. Die kwam er ook. Alleen pas in blessuretijd. De scheidsrechter legde nu wel de bal op de stip. Zoontjes benutte de strafschop vervolgens feilloos. ,,Toen was het eigenlijk al klaar.”

Zoontjes hoopt dat hij en zijn ploeggenoten de resterende drie duels voor de winterstop goed doorkomen. ,,Een paar weken geleden heb ik gezegd dat je veertig punten nodig hebt voor handhaving. Het zou lekker zijn als we halverwege op twintig staan. Maar dan moeten we wel gaan winnen.”

,,We gingen ook gisteren voor een goed resultaat. We hebben een redelijke wedstrijd gespeeld tegen de koploper. Er ging nog genoeg fout. Maar de strijd die we hebben geleverd als ploeg, daar was niets mis mee.”


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC20.00SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk20.00FC Lisse
Warmunda 20.00Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede19.00SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude