Koploper FC Lisse had vandaag goede zaken kunnen doen tegen Full Speed, maar liet dat na. Het duel eindigde in 1-1

Het had de wedstrijd van de revanche moeten worden voor de formatie van coach Laurens van der Voort.  De 9-3 nederlaag van de eerste competitiewedstrijd lag immers nog vers in het geheugen. FC Lisse was over de gehele wedstrijd de betere ploeg, maar kon het overwicht niet in doelpunten uitdrukken. De rust werd doelpuntloos ingegaan: 0-0.

Na de rust zette Lisse weer stevig aan op zoek naar de openingstreffer. Halverwege de tweede helft had dat succes. Een uitstekende actie van Rick van Dijk vanaf de linkerkant werd slecht verwerkt door de doelman van Full Speed, Joost Meiland profiteerde gretig 1-0.

Even later leek de 2-0 in de maak, maar die poging ging rakelings naast. Een snelle spelhervatting daarna deed FC Lisse de das om. Een sporadische, gevaarlijke uitbraak leverde de 1-1 op, een fikse tegenvaller voor de koploper.

Na de 1-1 stelde Lisse alles in het werk om de punten alsnog naar zich toe te trekken. De stand bleef 1-1 en dus deed de formatie van Van der Voort zich tekort. De afstand tussen naaste belager Full Speed bleef zes punten. Meerburg won wel en naderde Lisse tot op vier punten.

Tekst: Hennie van de Weerd


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk2-0HHC Hardenberg
FC Lisse4-2SteDoCo
Sporting Leiden3-3VVSB (zat.)
ASWH0-1Quick Boys
Warmunda4-7Hazerswoude Boys
Katwijk2-0De Treffers
Koninklijke HFC2-1Rijnsburgse Boys
VVSB0-2GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels4-1Roda '76
Brielle1-0Kagia
Zo. 17 nov.
ASC2-2Foreholte
Van Nispen (zon.)2-2Spaarnwoude