Gehuld in een Lisse-tenue met rugnummer tien voetbalde Leroy Molenaar zich samen met zijn teamgenootjes met speels gemak naar de finale van JO-15. Molenaar was zelf met z’n techniek één van de smaakmakers in z’n team. Niet gek dat hij dus al op de radar stond van PSV en ADO Den Haag.

,,Maar die stages zijn uiteindelijk niks geworden, hoor”, valt de talentvolle middenvelder met de deur in huis. ,,Als het bij PSV wel iets was geworden, dan had ik ook in een gastgezin gemoeten. Het was echt leuk geweest als ik door was gegaan, maar dan had ik daar nog wel even goed over moeten nadenken.”

Modric
Dat Molenaar op die leeftijd al keuzes moet maken over z’n toekomst, zegt genoeg over het talent waarover de 14-jarige Lisser beschikt. Hij werd geselecteerd bij een KNVB-elftal van zijn leeftijdscategorie. Op Ter Specke voetbalt hij inmiddels een leeftijdscategorie hoger dan hij hoeft.

,,Ik wil mezelf niet vergelijken met een voetballer, maar ik vind Luka Modric en Ivan Rakitic goede spelers.”

Maar zichzelf goed noemen, dat wil Molenaar niet. Zichzelf typeren als voetballer, is geen probleem. ,,Ik ben een beetje een spelverlegger. Ik maak graag een actie en wil goals maken. Maar wel typisch een middenvelder. Ik wil mezelf niet vergelijken met een voetballer, maar ik vind Luka Modric en Ivan Rakitic goede spelers.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

WINNAARS JO-15: 🥇 @kvvquickboys 🥈 @fc.lisse 🥉 @uvs.leiden Beste speler: Jayden – UVS

Een bericht gedeeld door Voetbal in de Bollenstreek (@voetbal_in_de_bollenstreek) op

Met JO-15 staat hij nu bij FC Lisse in de competitie op de eerste plek. En dat vindt Molenaar absoluut lekker, maar als er weer een betaald voetbal organisatie voor de deur staat, zou jonge Lisser geen ‘nee’ zeggen. ,,Ik weet niet of dat nog gaat gebeuren. Als ik bij de KNVB voetbal staan er wel vaak scouts aan de kant. Maar daar sta ik als rechtsback. Dat is niet mijn eigen positie. Maar ik probeer alsnog mijn best te doen om op te vallen.”

Klutsgoal
Dat deed hij absoluut in Noordwijk tijdens de Horesca Horecavo ZaalCup, waar hij en z’n teamgenootjes in de finale van JO-15 hun meerderen moesten erkennen in de leeftijdsgenoten van Quick Boys. ,,Gewoon jammer dat we niet hebben gewonnen. Ik vond namelijk dat wij de bovenliggende partij waren. Zij kwamen eigenlijk met een ‘geluksgoal’, een beetje in de kluts, op een 1-0 voorsprong. En dat hebben we helaas niet meer goed kunnen maken. Maar daar kom ik wel weer overheen, hoor.”

Lees ook: ‘Rotterdamse voetballers baren opzien met maskers: ,,Wilden een ludieke actie doen”‘
REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 19 nov.
Oefenwedstrijd
VUC0-1Quick Boys
Do. 21 nov.
Districtsbeker
Van Nispen (zon.) 2-2SEP *wns
Za. 16 nov.
ODIN '5914.30FC Lisse
Barendrecht14.30VVSB
Ter Leede14.30DVS '33
DUNO14.30FC Rijnvogels
Valken '6814.30Te Werve
Van Nispen (zat.)15.00Kagia
Blauw Zwart15.00VVSB (zat.)
Warmunda15.00Meerburg
Rijnsburgse Boys15.30Katwijk
Jong Sparta15.30Noordwijk
Quick Boys15.30AFC
Zo. 24 nov.
SJC14.00Hoogeveen
Foreholte14.00Hillegom
RKDEO14.00Teylingen
Sporting Leiden14.00Van Nispen (zon.)