De zondagtak van Lisse heeft de draad weer opgepakt na de nederlaag bij Oliveo. De ploeg van coach Laurens van der Voort was zondag voor eigen publiek met 5-1 te sterk voor laagvlieger Verburch. Lisse staat nu vier punten los van nummer twee Den Hoorn.

Coach Laurens van der Voort had vorige week tegen VIDB kritiek geuit op de instelling van zijn ploeg. Tegen Verburch gaven zijn volgelingen een passend antwoord.

Verdediger David Verweij bracht Lisse al vroeg in de wedstrijd op voorsprong.  Tien minuten na rust verdubbelde Rick van Dijk (zie foto) de marge. Halverwege de tweede helft vond Verburch de aansluiting. Via een opleving tussen de 73e en 80e minuut liep Lisse uit naar grote uitslag. Achtereenvolgens Roy Kuipers, Timo Meskers en Patrick Schaap scoorden.

Tweedeklasser Hillegom slaagt er maar niet in het lek boven te krijgen. De ploeg van Bas Naber leed een geflatteerd 3-0 verlies bij Quick 1890. Door de vierde opeenvolgende nederlaag heeft Hillegom nu zelfstandig de rode lantaarn in handen.