[slideshow_deploy id=’45842′]

De absolute kraker komend weekeinde is het duel tussen Noordwijk en Ter Leede. De nummers een en twee uit de Hoofdklasse A nemen het in Noordwijk tegen elkaar op. Wordt de competitie nog spannend of beslist de koploper de strijd?

,,Zover wil ik nog niet gaan”, zegt Noordwijk-speler Raymond Manuputty. ,,Ik ben voorzichtig met dit soort uitspraken na de afgelopen jaren”, verwijst hij naar de mislukte pogingen om promotie af te dwingen. ,,We hebben afgesproken dat we in april het woord kampioenschap in de mond kunnen gaan nemen. Bij winst doen we wel hele goede zaken.” Het verschil wordt dan negen punten met nog negen duels te gaan in het voordeel van de formatie van Kees Zethof.

,,Na een gesprek ben ik weer voorin gaan voetballen als rechtsbuiten. Zo kwam ik ook van Foreholte af hierheen.”

Of de verdediger annex aanvaller de eventuele stap naar de Derde Divisie gaat meemaken, weet hij nog niet. ,,Dat beslis ik in de komende maanden. Ik zou graag na het afronden van m’n studie sportmarketing deze zomer willen gaan reizen richting Nieuw Zeeland en daar dan ook een tijdje wonen en misschien wel voetballen.”

,,Het ligt er ook een beetje aan goed het dan met m’n vader gaat.” Jack Manuputty is al een tijd ernstig ziek en is nu bezig met chemokuren. ,,Het is even afwachten hoe dat zich ontwikkelt. Maar hij is iemand die altijd zegt dat ik er voor moet gaan.”

De in Amsterdam woonachtige Bollenstreker acteert sinds dit seizoen weer op de positie waar hij als jonge jongen binnenkwam bij Noordwijk. Daarna werd hij door Robbert de Ruiter geposteerd als rechtsachter en groeide daar uit tot een van de betere backs uit de weide omgeving. De nieuwe trainer Zethof zag het dit seizoen weer anders. Tot verbazing van veel mensen.

,,Ik wilde de strijd wel aangaan met Sonny ten Hoope, maar ik raakte geblesseerd en uiteindelijk na een gesprek ben ik weer voorin gaan voetballen als rechtsbuiten. Zo kwam ik ook van Foreholte af hierheen. Het merendeel van de wedstrijden heb ik nu alsnog gespeeld. Het is even wennen geweest, maar de achterlijn halen blijft het doel en zodoende anderen in stelling te brengen.”

,,We spelen onder deze trainer altijd om te winnen. Dat is ondertussen wel bekend.”

Na jaren van ‘net niet’ moet het heel gek lopen wil het dit jaar niet lukken met de promotie. Manuputty erkent dat het potje van zaterdag daarin heel belangrijk is. ,,Als je hem onverhoopt verliest, komen ze weer op drie punten. Dan komt de druk er weer op. Iedere andere uitslag is eigenlijk goed voor ons. Maar we spelen onder deze trainer altijd om te winnen. Dat is ondertussen wel bekend.”

Stabiel
Vooral de breedte van de selectie en de scoringsdrift zijn opvallend bij de Noordwijkers. ,,Dat is onze voornaamste kracht denk ik. We hebben een goede selectie waarin iedereen een goal kan maken. We missen al even twee belangrijke spelers met Denzel James en Ruperto Dorothea en toch zijn we stabiel gebleven. We zijn niet afhankelijk. Dat is zeker ook de verdienste van de trainer.”

Dorothea komt dit seizoen misschien helemaal niet meer in actie. James traint alweer mee en zit zaterdag misschien voor het eerst weer bij de selectie. Noordwijk kent verder geen personele problemen.

Archieffoto’s: Ron van der Linden

Lees ook: ‘Tillema: ,,Frustraties uiten mag, kan en moet soms”‘

POPULAIRE BERICHTEN