Vorige week werd zondagtopklasser VVSB bij de loting voor de derde ronde van de KNVB-Beker gekoppeld aan FC Emmen. De trainer van Emmen, Marcel Keizer, trainde het eerste van VVSB in het seizoen 2011-2012. Hij kent dus club en spelers en ook zijn ambtsgenoot bij VVSB, Wilfred van Leeuwen (foto) is een goede bekende. Beide heren hebben dus weinig geheimen voor elkaar en bleken ook erg goed in het elkaar toespelen van de favorietenrol.

Want wie is nu eigenlijk favoriet in een bekertreffen? De eerstedivisionist, waar de spelers minimaal vijfmaal per week trainen, of de amateurvereniging waar de werkdruk wat lager is, maar de spelersgroep vaak wat langer bij elkaar blijft en dus wat beter op elkaar is ingespeeld? Wilfred van Leeuwen is duidelijk in zijn antwoord: ,, Zij zijn een subtopper in de Eerste Divisie en strijden mee om periodetitels. Normaliter is er dan een kwaliteitsverschil. We zijn zeker niet kansloos, maar fiftyfifty vind ik persoonlijk wel heel positief gesteld. We gaan proberen voor een stuntje te zorgen.”

Zijn collega vraagt zich op zijn beurt af, of er nog wel sprake is van een stunt wanneer een amateurvereniging dezer dagen wint van een club uit de Jupiler League; ,,Kijk de uitslagen er maar op na, veelal wint de top- of hoofdklasser of wordt het verlengen of penalty’s. Natuurlijk lijkt de profclub op voorhand favoriet en wij lopen ook niet weg voor die rol. We moeten wel winnen, maar het gaat een pittig potje worden.”

Loting

Van Leeuwen is in ieder geval blij met de loting. ,,Het is leuk om tegen een bekende te spelen en wij kunnen nooit teleurgesteld zijn. Als je doorgaat tegen Rijnsburgse Boys, op de manier waarop wij dat deden, dan is alles wat uit de koker gerold komt mooi.”

Bij Emmen, kan men zich, na de 2-3 winst in Amsterdam tegen eveneens zondagtopklasser AFC, in ieder geval op gaan maken voor weer een lange reis. Keizer:,, Ik had liever thuis gespeeld en ook liever tegen een andere amateurvereniging. Het gaat ons toch om het sportieve, we willen zo ver mogelijk komen. Dan waren er gemakkelijkere tegenstanders mogelijk geweest dan VVSB.”

Een doekje voor het bloeden is het feit dat hij veel oude bekenden tegen zal komen: ,,Dat is natuurlijk hartstikke leuk. Ik ken nog zeker acht spelers, en de voorzitter en staf. Ik hoop ook dat de wedstrijd gewoon bij VVSB gespeeld kan worden, want het is een prachtige accommodatie!”

Tekst: Stefan Rijnders


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 27 aug.
Oefenduels
Valken '6820.00Teylingen
Hoofddorp 20.15Van Nispen (zat.)
VVSB (zat.) 20.00Overbos
Za. 31 aug.
Noordwijk 14.30Koninklijke HFC
GVVV14.30Rijnsburgse Boys
FC Lisse 14.30Harkemase Boys
Barendrecht 14.30Ter Leede
AZSV 14.30FC Rijnvogels
Katwijk 15.30ASWH
Jong Sparta 15.30Quick Boys
VVSB 18.00DOVO
Districtsbeker
Teylingen 15.00Forum Sport
SJC (zat.) 16.00VVSB (zat.)
VUC17.00Valken'68
Kagia 17.00Hillegom
DSOV 17.00Van Nispen (zat.)
Foreholte 17.00UVS
Zo. 1 sep.
Alcides 14.00SJC
Oefenduels
Van Nispen (zon.14.00HBS 2