Het gerucht zoemde al en tijdje rond, maar nu  lijkt het definitief: Marcel Keizer wordt de nieuwe trainer van Ajax. Club en trainer zijn op details na rond, zo meldt VI. De oud-trainer van VVSB volgt de naar Dortmund vertrokken Peter Bosz op. Keizer was al werkzaam bij Ajax, hij trainde Jong Ajax waarmee hij afgelopen seizoen tweede werd in de Jupiler League, achter kampioen VVV.

Keizer, een volle neef van Ajax-legende Piet Keizer, trainde in het verleden een seizoen de hoofdmacht van VVSB. Via Telstar en Cambuur, waar hij technisch directeur was, kwam hij FC Emmen terecht. Zijn loopbaan als trainer heeft zich dus vooral afgespeeld in de Jupiler League. Alleen met Cambuur was hij korte tijd actief in de Eredivisie, maar de 48-jarige oefenmeester kon die club niet behouden voor het hoogste niveau. Daarna ging hij Jong Ajax trainen.

Er was Ajax veel aangelegen snel een opvolger voor Bosz te presenteren. De hoofdmacht van de Amsterdammers begint binnenkort al weer met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De eerste taak voor Keizer zal zijn om via de voorronde het hoofdtoernooi van de Champions League te bereiken. Ajax zal binnenkort nog een assistent aanstellen om Keizer bij te staan. Wie dat wordt is nog niet bekend.

Foto: Orange Pictures
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 1-1Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB1-0RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 1-1Kagia
Van Nispen (zat.) 0-2Soccer Boys
Valken'68 5-4RCL
VVSB (zat.) 3-4 FC VVC
FC Boshuizen 1-6Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Foreholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)