Het lijdt voor Mark de Vries geen enkele twijfel dat FC Lisse ook volgend seizoen in de zaterdagse Topklasse speelt. Op weg naar lijfsbehoud zetten de Lissenaren een goede stap door met 2-1 van HHC Hardenberg te winnen. Het was voor FC Lisse de tweede zege op rij. ,,We zijn het aan onze stand verplicht om erin te blijven.”

De wedstrijd tegen HHC had volgens De Vries twee kanten. ,,De eerste helft waren we niet scherp en leverden we niet genoeg strijd. De tweede helft hebben we dat wel gedaan.”

De zege was volgens De Vries ‘super belangrijk’. ,,Om te zorgen dat wij aan het einde van het seizoen op een veilige plaats staan, heb je gewoon nog een x aantal punten nodig. Zo simpel is het. We hebben een goede en brede groep, die gewoon Topklasse-waardig is. Ook voor volgend seizoen.”

Mark de Vries-effect?

Opvallend is dat FC Lisse sinds de rentree van De Vries twee keer won. De goalie was sinds half november uitgeschakeld met een knieblessure. Ploeggenoot Hanne Hagary roemde vorige week op deze site al De Vries’ inbreng. Is er sprake van een Mark de Vries-effect? ,,Ik doe gewoon mijn ding, ballen tegenhouden. Ik weet wel dat ik met mijn coaching iets extra’s kan brengen. En ik speel nu vijf jaar bij Lisse op het hoogste niveau en heb daardoor de nodige ervaring. Of het nu effect heeft door mij of niet, het is hartstikke leuk dat Hagary zegt dat ik één van de steunpilaren ben.”

De Vries tot besluit: ,,We moeten voor het hoogst mogelijke gaan. Lijfsbehoud is prioriteit nummer één, maar als blijkt dat we een paar wedstrijden voor het einde nog de periodetitel kunnen pakken, moeten we daarvoor gaan. Als voetballer wil je altijd om de prijzen spelen. Ooit wil ik nog met Lisse kampioen worden, of in ieder geval in de Topklasse.”

Foto: Hubert Habers/FC Lisse


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen