Voor Tom Broekhuizen had zijn eerste goal in de hoofdmacht van FC Lisse niet zoeter kunnen smaken. De middenvelder maakte de enige en dus winnende goal bij Scheveningen (0-1). Door de derde opeenvolgende overwinning heeft Lisse zo goed als zeker degradatiegevaar afgewend, vindt Broekhuizen. ,,Ik heb niet het idee dat wij nog risico lopen.”

,,Heerlijk”, reageerde Broekhuizen op zijn eerste seizoenstreffer. Lisse keerde zodoende met een rechtmatige beloning huiswaarts. ,,Het was een pittige wedstrijd, maar ik denk dat wij vanaf het begin de bovenliggende partij zijn geweest. Er werd nog een doelpunt afgekeurd, een bal van de lijn gehaald en verder hadden we nog wat kleine kansjes.” Dertien minuten voor tijd sloeg Broekhuizen toe na een voorzet van Thierry Monteny, die mooi voor zijn voeten belandde.

Broekhuizen heeft een duidelijke verklaring waarom Lisse de laatste weken beter is gaan draaien. ,,Er wordt nu veel strijd geleverd. Vier weken geleden was dat totaal niet het geval. We vechten nu voor elkaar en geven weinig weg.”

Mannenvoetbal

Zelf heeft Broekhuizen, vorig jaar nog aanvoerder van Jong ADO Den Haag, de smaak ook te pakken. Na de winterstop staat hij vast in de basis en begint zijn niveau te stijgen. ,,Ik had mede door een blessure een moeizame start. Het was qua voetbal ook omschakelen. Bij ADO was een voetballende oplossing de basis. Hier heb je te maken met ‘grotemannenvoetbal’, zoals ik dat vaak noem. Maar ik denk dat ik het goed opgepakt heb. De laatste tijd gaat het prima. Ik heb geen spijt van mijn terugkeer naar Lisse.”

Broekhuizen tekende al bij en is er heilig van overtuigd volgend seizoen met Lisse weer in de Topklasse actief te zien. De geelblauwen staan inmiddels zevende. ,,Ik denk dat we nog twee keer moeten winnen om helemaal zeker te zijn van lijfsbehoud. Maar we gaan voor het hoogst haalbare en willen zo hoog mogelijk eindigen.”

Foto:Hubert Habers/FC Lisse

POPULAIRE BERICHTEN