Kelvin Maynard kwam pas laat aan op Nieuw Zuid. Medio juli beklonk Quick Boys de deal met de verdediger. De voetballer had net een half jaar bij Spakenburg achter de rug. Precies de periode die hij met de club was overeengekomen. Na zes maanden in het Utrechtse dorp was de speler weer vrij man. Vanaf het nieuwe seizoen hult Maynard zich echter wekelijks in een ander blauw-wit shirt. Bij Quick Boys wil hij graag laten zien wat hij in zijn mars heeft.

De Amsterdammer (30) maakte naam bij FC Volendam, waarna hij in 2010 een profcontract tekende bij SC Olhanense (Portugal). Via Kecskeméti TE (Hongarije) en FC Emmen kwam hij in 2013 bij Royal Antwerp FC terecht. Na een goed seizoen lag er bij het Engelse Burton Albion een tweejarig contract voor hem klaar. Aan het begin van het tweede seizoen liep hij een kruisbandblessure op, waarna er eind 2016 een einde kwam aan zijn Engelse avontuur.

Backpositie
Zijn contract bij Burton Albion werd eind 2016 ontbonden, waarna Maynard afgelopen winter weer in Nederland terugkeerde. ,,En nu speel ik voor Quick Boys. Een bewuste keuze overigens”, vertelt de goedlachse verdediger. ,,Van de weinige amateurclubs die ik kende, was Quick Boys er één van. Bovendien waren Gert Aandewiel en Jan Zoutman al geen onbekenden voor mij. Dus daarmee was de keuze snel gemaakt.”

,,Die kneuzing kost me zeker drie weken. Gelukkig is het vocht nu zo goed als verdwenen op die plek.”

Als het aan Quick Boys ligt, focust Maynard zich op de rechtsbackposititie. Die was op Nieuw Zuid immers vacant na het vertrek, deze zomer, van Henry Opoku. Een plek in het elftal die de nieuweling naar eigen zeggen graag wil invullen. ,,Bij Volendam ben ik door mijn toenmalige trainer, Stanley Menzo, op die positie geposteerd. Ik bestrijk graag de gehele rechterflank, terwijl ik ook elders in de verdediging uit de voeten kan”, stelt de multifunctionele voetballer zich voor.

Blessure
Ondanks zijn profcarrière en zijn buitenlandse voetbalavontuur wil Maynard zich niet per definitie een routinier noemen. ,,Ik zie mezelf vooral als teamspeler, maar natuurlijk neem ik die ervaring mee in mijn bagage. Ik wil proberen om Quick Boys op het niveau te brengen waar deze club thuis hoort. Dat is mijn belangrijkste doel.”

Daarbij heeft Maynard de eerste tegenvaller al moeten verwerken. In het oefenduel tegen AFC, van tien dagen geleden, liep hij een vervelende kneuzing aan de rechterknie op. ,,Die kneuzing kost me zeker drie weken. Gelukkig is het vocht nu zo goed als verdwenen op die plek. Het herstel vordert dus goed, maar ik wil niets forceren. Want dat keert zich meestal tegen je. Dan kost het me misschien nog meer tijd. Balen is het wel.”

,,Dirk is het ultieme voorbeeld van iemand die door hard werken en zichzelf goed verzorgen een fantastische carrière heeft gehad.”

,,Hopelijk ben ik er bij als de competitie van start gaat, maar dan heb ik dan wel zo’n beetje de gehele voorbereiding gemist”, vervolgt de bonkige back. ,,Hoe dat verder uitpakt, is nu moeilijk te zeggen. Als ik weer helemaal fit ben, moet ik zelf een plekje zien af te dwingen.” Maynard is zich bewust van het feit dat het kan spoken op Nieuw Zuid. ,,Dat het weleens hectisch kan zijn, heb ik wel meegekregen. Bij Spakenburg was dat niet anders. Van mezelf weet ik dat ik daar wel mee kan omgaan, dus daarin zie ik geen enkel probleem.”

Kuyt
Dat naast hoofdtrainer Zoutman en diens assistent Laurens Mouter ook Dirk Kuyt aan de technische staf van Quick Boys is toegevoegd, ziet Maynard als een duidelijke pré. ,,Daarnaast traint Dirk ook af bij de club. Zijn aanwezigheid is natuurlijk fantastisch voor deze groep. Dirk is het ultieme voorbeeld van iemand die door hard werken en zichzelf goed te verzorgen, kan terugkijken op een fantastische carrière. Daar kan iedere voetballer zich aan spiegelen.”

Tot slot wil de nieuwe back van Quick Boys de absolute honger naar overwinningen zien bij zijn teamgenoten. ,,Ik hoop dat we, naast goed voetbal, dit seizoen zodanig strijd gaan leveren dat we een stuk beter voor de dag komen dan in de voorgaande jaargang. Als ik ergens een hekel aan heb, dan is het verliezen. Zelfs als gaat het om een simpel kaartspelletje gaat. Natuurlijk gaan we dit seizoen niet alles winnen, maar als we dan verliezen, dan moet het ook echt een grote teleurstelling zijn.”

Archieffoto: Orange Pictures


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Bewerken
Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)