Jason Meerstadt keek terug op een geslaagde laatste competitiewedstrijd van 2023. Hij won en hield de nul met Quick Boys tegen ADO ’20 (1-0) en werd verkozen tot Man of the Match. “Een lekker gevoel. Op naar dinsdag. We zijn er klaar voor.”

De 22-jarige Meerstadt doelde met die laatste opmerking op het naderende treffen in de KNVB Beker tegen De Graafschap. Het is voor de blauw-witten het laatste duel van het kalenderjaar.

Voor de focus kon worden verlegd richting de Superboeren, diende Quick Boys eerst af te rekenen met ADO ’20. Dat lukte, al viel de uitslag gezien de kansenverhouding uiteindelijk aan de lage kant uit. “Ik denk dat we de eerste helft goed speelden en veel kansen creëerden. Na rust begin je ook goed”, vertelde Meerstadt in gesprek met onze mediapartner RTV Katwijk. In die fase kwam Quick Boys ook op voorsprong: in de 54e minuut liep Danny van den Meiracker een voorzet van Sem van Duijn binnen: 1-0.

“Daarna hadden we een fase van een minuut of tien a vijftien dat het wat minder ging. Vervolgens pakten we het als team wel weer op, alleen vergaten we het af te maken. Daardoor hadden zij nog steeds het gevoel dat ze in de wedstrijd zaten.”

Wederom de nul
Het bleef uiteindelijk bij die ene goal van Van den Meiracker, waardoor Quick Boys voor de tweede week op rij de nul hield. “Ik denk dat we het de laatste tijd als team heel goed doen, ook met het druk zetten”, stelt Meerstadt. “Als je honderd procent geeft in en in deze wedstrijden de nul houdt, dan mag je trots zijn op elkaar.”

Quick Boys gaat zich nu nog eenmaal opladen: komende dinsdag wacht de bekerclash met De Graafschap, de nummer vier van de Keuken Kampioen Divisie. “We hebben een fitte selectie en zijn er klaar voor.”


Beluister hieronder het volledige interview met Meerstadt van RTV Katwijk:


Foto: Orange Pictures

Lees ook: Opnieuw een 1-0-zege voor Quick Boys op ADO ’20

POPULAIRE BERICHTEN