De uitgangspositie voor VVSB om de finale van de nacompetitie te halen is uitstekend. De ploeg van Eric Meijers won woensdagavond met 2-3 bij tegenstander HSV Hoek. De Noordwijkerhouters gaan dus met een voorsprong de return in op De Boekhorst. Toch rekent oefenmeester Meijers zich nog lang niet rijk. Hij waakt na de winstpartij in Zeeland voor onderschatting en haalt daarbij als  de uitslagen van de play-offs rondom promotie richting de Eredivisie aan als voorbeeld.

Zo baarden RKC Waalwijk, Sparta Rotterdam en FC Utrecht opzien met de resultaten die zij boekten. Toevalligerwijs stootten deze ploegen allemaal door na een overwinning op vreemde bodem. Het zijn zaken die Meijers heeft aangehaald in de nabespreking die hij op donderdagochtend deed met zijn eigen elftal.

Riante voorsprong
Daarnaast zag de hoofdtrainer van VVSB dat zijn ploeg had bij wijze van spreken al had kunnen afmaken bij de nummer vier van de Derde Divisie. De bezoekers kwamen namelijk op een riante voorsprong na twee treffers van Frank Tervoert. ,,Daarna kregen we nog de mogelijkheden om met 0-3 of 0-4 voor te staan”, zei Meijers. ,,Na de rust was het verschil ten opzichte van de eerste helft groot. Dat hebben we dit seizoen vaker gezien bij ons. Gelukkig toonden we deze keer wel veerkracht.”

,,We gaan gewoon weer met 0-0 van start. Dat heb ik net ook tegen de jongens gezegd.”

Rik Impens bracht de spanning na de thee terug in de wedstrijd: 1-2. De wedstrijd kantelde en een paar minuten later maakte de thuisploeg de gelijkmaker via spits Kyle Doesburg: 2-2. ,,Wat het kantelpunt daarna was? Dat we Lulinho Martins brachten”, ging Meijers verder. ,,Daardoor kwamen we weer wat vaker achter de laatste linie.” De wissel bracht succes, want kort daarna zette Lovette Felicia de eindstand op het bord: 2-3.

Weer 0-0
De overwinning zorgt bij Meijers niet voor de nodige ontlading. Uiteraard was de oud-trainer van Achilles’29 content met de zege van zijn ploeg in Hoek, maar hij verwacht nog een pittige kluif op eigen veld. ,,We gaan gewoon weer met 0-0 van start. Dat heb ik net ook tegen de jongens gezegd.”

Beluister hier de volledige reactie van Meijers over de wedstrijd Hoek – VVSB.

HSV Hoek – VVSB 2-3 (0-2): 10. Tervoert 0-1, 37. Tervoert 0-2, 70. Impens 1-2, 75. Doesburg 2-2, 81. Felicia 2-3.

VVSB: Valk, Fecunda, Zwart, Arroyo, Verlaan, Vijlbrief, De Rijk, Felicia, Bakker, Bekooij, Tervoert (79. Martins)