Katwijk topscorer Marciano Mengerink moet voor aankomende zaterdag een streep zetten door de derby tegen Rijnsburgse Boys. De spits brak afgelopen zaterdag tegen Jong Sparta (1-1 red.) zijn jukbeen doordat hij met zijn hoofd botste tegen dat van een Spartaan.

Zaterdag direct na de wedstrijd werd al meteen duidelijk dat het jukbeen van de aanvalsleider op meerdere plaatsen gebroken was, maar Mengerink kreeg donderdag in het ziekenhuis nader uitsluitsel. In het ziekenhuis werd vandaag besloten om niet te gaan opereren, maar het regelen van een masker is voor zaterdag te kort dag. ,,Daar is echt een sportarts met ervaring voor nodig. Dus de aankomende twee weken mag ik sowieso niks doen”, verklaarde de pechvogel zelf.

Vorig seizoen was Mengerink van grote waarde voor de Katwijkers op de Middelmors. Diep in blessuretijd bezorgde hij zijn ploeg toen nog de  2-1 overwinning. De HKR, de supportersvereniging van Rijnsburgse Boys, reageerde uiterst sportief en met een dolletje op het nieuws dat de goalgetter aanstaande zaterdag niet op het veld staat. De supportersgroep stuurde de Amsterdammer een fruitschaal vol uien.

Foto: Orange pictures.

Lees ook: Zethof: ,,Ik ben een betere echtgenoot dan trainer”


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Wie maakt de meeste goals?

Programma & Uitslagen

Za. 23 feb.
Scheveningen14.30VVSB
Noordwijk14.30ASWH
Jong FC Groningen14.30FC Lisse
DSO14.30Valken '68
VVSB (zat.)14.30Van Nispen (zat.)
Kagia14.30Koninklijke HFC
Quick Boys15.00Harkemase Boys
De Dijk15.00SJC
Jong Vitesse15.30Katwijk
Rijnsburgse Boys15.30Spakenburg
Zo. 24 feb.
Hillegom14.00Zaanlandia
ROAC14.00Teylingen
Foreholte14.00ESTO