Quick Boys boekte zaterdag opnieuw een overwinning. In Barneveld werd de plaatselijke SDV met 2-0 aan de kant gezet. Koploper Sparta Nijkerk deed ook zijn plicht en zo bleef het verschil zeven punten. ,,Het was heel matig van onze kant”, zegt Mike Derlagen. ,,Toch zijn de puntjes weer binnen, dat telt.”

De thuisploeg kon lange tijd goed mee met de nummer twee uit de Hoofdklasse. Breekpunt in de wedstrijd was de 0-2 van Jaap van Duijn uit een counter. ,,David Almeida lag geblesseerd op de grond, maar Maarten Woudenberg besloot door te spelen. Die speelde de bal diep op Jaap en die rondde goed af.”

Moord en brand

Heel de thuisclub schreeuwde toen al moord en brand vanwege een mogelijke overtreding van Bart Freke binnen de zestien, de situatie daarvoor. ,,Die jongen ging te makkelijk liggen. Het was geen strafschop.” Harry Zwarthoed had Quick Boys in het eerste bedrijf op voorsprong gezet door een perfecte voorzet van Van Duijn binnen te schieten.

Weer een overwinning dus voor de Katwijkers. Het wordt langzamerhand eentonig. Het was alweer de negende zege uit de laatste elf duels. De bewoners van Nieuw Zuid zijn cijfermatig bezig aan een van de beste seizoenen uit de historie. Toch wordt dit waarschijnlijk niet beloond met de titel. Sparta Nijkerk kopieert de laatste maanden de resultaten van Quick Boys en staat nog steeds zeven punten voor. Derlagen heeft dan ook niets dan lof over voor de Nijkerkers. ,,Dan ben je de terechte kampioen. Wij kunnen onszelf weinig verwijten. De punten die we aan het begin hebben laten liggen, komen we nu tekort. Alleen waren wij toen nog in opbouw.”

Nacompetitie

De route naar de felbegeerde Topklasse lijkt voor de Katwijkers dus via de nacompetitie te lopen. Het goede gevoel van de laatste maanden moet daarbij een flinke zet in de rug zijn, hoopt de verdediger. ,,De ploeg die meedoet uit de Topklasse heeft veel moeten geven. Dat kan misschien een nadeel zijn. Wij hebben nauwelijks schorsingen en blessures.”

De enige geblesseerde, spits Jeroen Kettting, lijkt het einde van de competitie te gaan halen. De kraker over drie weken in en tegen Sparta Nijkerk, is het mikpunt. ,,Jeroen heeft afgelopen week voorzichtig wat gedaan. Het hangt er nu een beetje vanaf hoe die herstelt, maar dat moet te doen zijn. Of dat al als basisspeler is, weet ik niet.”

Tekst: Tom van der Wilt

Foto: Hans van Duijn

POPULAIRE BERICHTEN