Na Mike Derlagen is voor de tweede week op rij een speler van Quick Boys verkozen in het Elftal van Jaar. Milan Hoek liet als rechtermiddenvelder verschillende gevestigde namen achter zich, zoals Mark van den Boogaart, Vladimir Jozic en Diederick Hoogerwaard, spelers die hun sporen in de Bollenstreek al ruimschoots hebben verdiend.

Des te knapper is de uitverkiezing als je bedenkt dat Hoek pas in zijn eerste seizoen zit op Nieuw Zuid. ,,Blijkbaar heb ik de afgelopen maanden veel mensen kunnen overtuigen. Het is altijd mooi om waardering te krijgen. Het is een leuke bijzaak.” De Zwanenburger heeft net zoals Derlagen geen vrienden opgetrommeld om op hem te stemmen. ,,Ik weet dat een aantal jongens binnen de selectie er erg mee bezig is. Zelf ben ik dat een stuk minder.”

Hoek heeft het tot nu toe prima naar zijn zin bij z’n nieuwe club. De middenvelder kwam aan het begin van dit seizoen over van AZ. Net zoals ploeggenoot Derlagen heeft ook Hoek al ervaring in het betaalde voetbal. Drie seizoenen geleden werd Hoek door AZ uitgeleend aan Telstar, waar hij vervolgens twaalf duels afwerkte in de Jupiler League.

Betrokkenheid

Net zoals andere nieuwelingen verbaast ook Hoek zich over de grote club die Quick Boys is. ,,Het leeft enorm. Als er iets georganiseerd wordt, is alles zo uitverkocht.” Ook de zeer grote supportersschare bevalt hem. ,,De achterban is kritisch als het niet loopt, maar geven je complimenten als het goed gaat. Dat mag ook en daar houd ik wel van.”

Hoek is vooralsnog niet helemaal tevreden over zijn functioneren bij zijn nieuwe club. ,,De prestaties moeten beter. Het rendement moet vooral omhoog. Ik moet meer scoren en zorgen dat mensen vrij voor de goal komen.” De 22-jarige is in de formatie van Ted Verdonkschot het cement tussen de verdediging en de aanval. ,,Ik ben de verbindingspeler. Die rol ligt mij wel. Maarten (Woudenberg) is de breker op het middenveld en Harry (Zwarthoed) de meest aanvallende middenvelder. Ik speel er tussen.”

De oud-speler van AZ beseft dat het een moeilijke klus wordt om koploper Sparta Nijkerk te achterhalen. ,,Het is al vaker gezegd. Wij moeten hopen op een foutje. Zelf kunnen we ons geen puntverlies meer permitteren. Sparta krijgt nog wel een aantal lastige duels, vooral naar het einde toe. Misschien dat het dan nog spannend kan worden.”

Tekst: Tom van der Wilt

Foto: Hans van Duijn

POPULAIRE BERICHTEN