Danny Bakker had zich, zo eerlijk was hij wel na de 0-4-nederlaag tegen Jong Vitesse, een verblijf in Noordwijkerhout tot nu toe heel anders voorgesteld. De middenvelder kwam in de zomer naar De Boekhorst in de hoop zich met de paars-gelen rond plek vijf tot tien te nestelen in de Tweede Divisie. De realiteit laat een heel ander beeld zien. VVSB staat stijf onderaan in de competitie en het uitzicht op beter is er (nog) niet.

En dus slaat langzamerhand de moedeloosheid een beetje toe bij de nummer 18 van de competitie. ,,Het is misschien een beetje een cliché, maar alleen drie punten kan dit gevoel veranderen”, verzucht Bakker. ,,We moeten proberen zo goed mogelijk aan een duel te beginnen en dat eens wat langer volhouden. Alleen zo kunnen we een resultaat halen.”

Moedeloos
VVSB kwam tegen Jong Vitesse na twintig minuten via een vrije trap op 1-0 achter. Weer moesten de Noordwijkerhouters daardoor in de achtervolging. ,,De eerste 35 minuten kwamen we veel te weinig in de duels. We lieten ons gewoon aftroeven. In de tweede helft kwamen we nog redelijk de kleedkamer uit. Maar als dan na 70 minuten de 3-0 valt, slaat de moedeloosheid inderdaad wel toe.”

,,Ik denk dat we toch verdergaan met 4-3-3 in de rest van het seizoen. Dat is toch de opstelling waarin de meeste spelers zich prettig voelen.”

De thuisploeg liep in de slotfase ook nog eens uit naar een 4-0 overwinning. Daarmee leek de keiharde nederlaag wel harder dan nodig volgens Bakker, maar recht op meer had VVSB ook niet. De bezoekers begonnen overigens direct met de veelbesproken Frank Tervoert in de basis. De spits twee weken geleden brak met Rijnsburgse Boys, werd donderdag binnengehaald als de nieuwe spits voor de Noordwijkerhouters.

,,Daardoor begonnen we ook weer in een 4-3-3-systeem in plaats van het 4-4-2-systeem van de afgelopen twee weken. Ik denk dat we toch verdergaan met 4-3-3 in de rest van het seizoen. Dat is toch de opstelling waarin de meeste spelers zich prettig voelen.” Tegen de beloften uit Arnhem kwam dat er alleen nog niet uit.

Dominant
En dus begint het seizoen langzaam uit te draaien op een pijnlijke exercitie, weet ook Bakker. ,,Ik ben hier binnengestapt in de zomer met goede bedoelingen. En als je naar de selectie kijkt, zie je alleen dat Vladimir Jozic en Peet van der Slot weg zijn. Maar daar hebben we ook spelers met kwaliteit voor teruggekregen. Dan vraag je jezelf toch af en toe een beetje af waar het aan ligt.”

In het begin van de competitie wilde Bakker het nog wel wijten aan een portie geluk. Nu het januari is, wil de middenvelder die in de jeugd bij Ajax voetbalde die kaart niet meer spelen. ,,We moeten zelf ook meer kunnen brengen. Voor mij is het ook niet makkelijk voetballen op het middenveld.”

,,En Tervoert is er nu ook nog eens bijgekomen. Allemaal heel positief als je het mij vraagt. We worden er op die manier niet zwakker op.”

,,Als je als team dominanter kan zijn, ga je zelf als voetballer ook beter spelen. Hoewel ik niet ontevreden ben over mijn eigen seizoen, moet ik aanvallend ook meer kunnen brengen.”

Komst van Tervoert
Dat had Bakker ook graag gezien na de winterstop. Als extra stok achter de deur werd Wesley Goeman overgenomen van Rijnsburgse Boys. Met zijn energie op het middenveld moest Goeman voor meer verdedigende balans zorgen. ,,En Tervoert is er nu ook nog eens bijgekomen. Allemaal heel positief als je het mij vraagt. We worden er op die manier niet zwakker op. Maar als je dan weer met 4-0 verliest vraag je jezelf wel af: ‘hoe komt dat nou?'”

Het enige geluk bij het ongeluk van de zaterdagmiddag, was het verlies van alle directe concurrenten van VVSB. ,,Daardoor blijft het gat met clubs als Scheveningen en Barendrecht wel hetzelfde. Maar we moeten vooral naar onszelf kijken. Het enige medicijn is drie punten en die halen we alleen met keihard werken.”

Archieffoto: Orange Pictures

Lees ook: ‘Lisse laat zich niet voor een derde keer foppen door ODIN’59 (plus video)’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 25 mei
Quick Boys3-1ONS Sneek
Noordwijk4-0Eemdijk
SteDoCo2-5FC Lisse
ASWH3-1SJC
Ter Leede2-0FC 's-Gravenzande
RKAV Volendam3-5FC Rijnvogels
Valken '684-3SVC '08
Van Nispen (zat.)1-2Lugdunum
VVSB (zat.)3-1Be Fair
VVC FC1-1Kagia
Koninklijke HFC4-0Katwijk
GVVV6-5Rijnsburgse Boys
VVSB6-2FC Lienden
Zo. 26 mei
FC Boshuizen14.00Hillegom
Teylingen14.00HVV
Foreholte14.00ONA