Na een nederlaag op Ter Specke in de Derde Divisie en in Heemskerk voor de KNVB-beker was het nu wel raak voor FC Lisse. De ploeg van Robbert de Ruiter won zaterdagmiddag met 1-2 bij Odin’59. Na twee eerdere nederlagen viel het muntje deze keer wel de goede kant op voor de Lissers. Één van de uitblinkers bij de blauw-gelen was Erik Cummins die zijn team niet voor de eerste keer op de been hield dit seizoen.

Na twee nederlagen in 2019 was het voor FC Lisse tijd om weer eens drie punten te pakken. Dat gebeurde in Heemskerk bij Odin. De mannen van De Ruiter hadden het lastig en kwamen vroeg op achterstand, toch wisten zij karakter te tonen en lieten ze zich niet voor de derde keer dit seizoen ‘foppen’ door het elftal van Richard Plug.

Kater
,,Odin is een stugge tegenstander. Dat we dan deze keer wel van ze winnen, is een soort van een opluchting”, sprak Eric Cummins na afloop van het duel. De doelman was gedurende de wedstrijd met een paar reddingen belangrijk en zag dat zijn team veerkracht toonde in de tweede helft. Toch vreesde Cummins al snel voor het ergste.

,,Ik heb het niet zo met loze kreten als: ‘we moeten scherp beginnen‘”

,,Het is altijd vervelend als je tegen dit soort ploegen al snel op achterstand komt”, erkende hij. ,,Ik had wel even iets van: ‘oh daar gaan we weer’, maar gelukkig wisten we ons te herstellen”, doelde de goalie op de vroege tegentreffer. ,,Gelukkig hadden we de tweede helft iets meer geluk en viel het kwartje onze kant op. We kunnen wel stellen dat Odin en Lisse aan elkaar gewaagd zijn dit seizoen.”

Zelfde liedje
Al vroeg in de wedstrijd was het raak voor de thuisploeg. Ahmed al Mahdi tikte van dichtbij een rebound binnen: 1-0. ,,Dan weet je dat het lastig wordt tegen zo’n ploeg. Ik denk alleen wel dat de neutrale toeschouwers een enerverend potje hebben gezien. Bij die goal lieten we ons te makkelijk aftroeven. Dat mag niet gebeuren. Gelukkig maakten we in de tweede helft de gelijkmaker.”

Vreugde na de winnende treffer van FC Lisse-verdediger David Verweij.

Ayoub aït Afkir was de man die Lisse op gelijke hoogte schoot. De aanvaller trok vanaf de linkerkant naar binnen en vond ruimte om met zijn rechterbeen uit te halen. Doelman Barry van Dijk, die na vele seizoenen afscheid neemt bij de Heemskerkers, had geen antwoord op de uithaal van de aanvaller van FC Lisse: 1-1.

De bezoekers kregen het vervolgens even lastig, maar dankzij een aantal puike reddingen van Cummins bleef het 1-1. ,,Voor een keeper is dat lekker, want dan groei je toch in de wedstrijd. Het is zonde dat we vanaf het begin achter de feiten aanliepen. Ik heb het niet zo op loze kreten als: ‘we moeten scherp beginnen’. Wat is scherp? Ik ben in ieder geval blij dat we vandaag drie punten pakten.”

De volle buit
De Ruiter en zijn mannen kregen in de blessuretijd zelfs de volle buit. David Verweij, die lange tijd geblesseerd was, kon uithalen en zorgde voor de drie punten. ,,Ik denk dat een gelijkspel misschien wel terecht was geweest, maar deze was erg lekker. In de beker verloren we van Odin, toen hadden we daar een erg zuur gevoel over, daarom smaakte deze even extra lekker. Het is een seizoen van ups en downs, dan is het wel even fijn dat wij vandaag gelukkiger waren.”

Odin’ 59 – FC Lisse 1-2 (1-0): 3. Al Mahdi, 56. Aït Afkir 1-1, 90. Verweij 1-2.

FC Lisse: Cummins, Koomen, Prijs (67. Vermeulen), Verweij, Oehlers, Rauws, Adouch, Stevens, Siali, Buimer (65. Van der Putten), Aït Afkir.

Foto’s: Hubert Habers