VVSB speelde zaterdag tegen FC Rijnvogels zijn eerste officiële wedstrijd van het seizoen en zag uiteindelijk drie nieuwelingen het net vinden. De speler die het minst lang nodig had om zijn visitekaartje af te geven, was Mounir Mounji. De aanvaller trof de roos al na drie minuten. “Hij zat er wel lekker in ja”, grijnsde de aanvaller na de gewonnen strafschoppenserie.

Mounji speelde uiteindelijk 86 minuten mee in het knotsgekke duel uit de eerste voorronde van de KNVB Beker. Toen hij naar de kant ging, was de stand 2-2. Vanuit de dug-out zag de linkspoot FC Rijnvogels in de tweede helft van de verlenging de leiding nemen. Bij het sluiten van de markt, in de 120e minuut, kwam VVSB echter via Gyliano van Velzen op gelijke hoogte: 3-3.

Door die goal diende de streekderby’s via strafschoppen beslist te worden. Daarin bleek VVSB uiteindelijk de minst slechte. Liefst zeven van de veertien penalty’s werden gemist, maar voor de ploeg van Wilfred van Leeuwen bleef het bij ‘slechts’ drie missers.

“Het was een bizarre middag”, stelde Mounji. “Het was ook echt warm, dat maakte het extra zwaar. Voor mij is het belangrijkste dat we toch weten te winnen. Je zag dat we alles bleven geven tot de laatste minuut. Dat zegt veel over ons als team en de wilskracht in de ploeg.”

‘Ik had mijn jawoord aan ODIN gegeven, want ik had echt een goede klik met Richard Plug. Toen kwamen er allemaal problemen en moest iedereen weg.’

Soepele samenwerking met Fecunda
Mounji maakte – los van zijn goal – een bedrijvige indruk. Wat opviel was een soepele samenwerking met Richelo Fecunda aan de rechterkant. “De trainer zegt dat ik in het midden moet spelen, zodat Richelo eroverheen kan komen. Zo zie je maar, het werkt wel. Op gegeven moment moet een tegenstander ook keuzes maken.”

Aanvankelijk zag het er niet naar uit dat Mouni een transfer (naar Noordwijkerhout) zou maken. Hij had verlengd in Heemskerk bij ODIN, maar door het terugtrekken van enkele sponsoren kon de Heemskerkse club niet langer een representatief eerste elftal op de been brengen.

“Normaal gesproken had het team bij elkaar gebleven. Ik had mijn jawoord gegeven, want ik had echt een goede klik met Richard Plug. Toen kwamen er allemaal problemen en moest iedereen weg. Vervolgens meldde zich VVSB redelijk snel en dat sprak me aan.” En dan met een glimlach vervolgend: “Ik heb er nog zeker geen spijt van.”

De door Mounji genoemde Plug was in het verleden ook trainer van VVSB. Vroeg de aanvaller zijn oud-coach nog om advies? “Hij vond het gewoon een mooie stap voor mij. Hij vond ook dat ik hoger moest gaan voetballen.”

Vertrek van aantal basiskrachten
Vorig seizoen was VVSB één van de revelaties van het seizoen. De paarsgelen eindigden als tweede in de Derde Divisie Zondag en sneuvelden in de halve finale van de nacompetitie tegen SteDoCo. Sindsdien vertrokken onder meer Leroy George en Danny Bakker, maar daar kwamen diverse spelers uit de Vierde Divisie – waaronder Mounji – voor terug.

Waartoe acht de voormalig jeugdspeler van FC Utrecht VVSB nu toe in staat? “Dat kun je zo vroeg in het seizoen moeilijk zeggen, maar ik heb er vertrouwen in dat wij hoge ogen kunnen gaan gooien. Je ziet dat we steeds meer naar elkaar aan het toegroeien zijn. Per wedstrijd gaan we als team beter functioneren.”

En heeft Mounji voor zichzelf nog bepaalde aantallen qua doelpunten en assists in zijn hoofd? Lachend: “Nee, ik wil het team gewoon helpen. We gaan ervoor om dat met goals en asissts te doen. Maar ik heb geen doelstelling voor een bepaald aantal. We zien wel hoe het loopt.”

Foto: Orange Pictures

Lees ook: Vrees Ossendrijver bewaarheid, verdediger nog zeker vijf maanden uit de roulatie
Check ook: Valk hoopt weer eens op mooi bekeravontuur met VVSB

POPULAIRE BERICHTEN