,,Dat we nu tweede staan zegt mij eigenlijk niks”, begint doelpuntenmaker Brayen Bröcker na afloop van de gewonnen uitwedstrijd bij ODIN ’59 (2-4). De Noordwijkers staan na vier wedstrijden op tien punten en zijn dus nog ongeslagen. Toch blijven de Noordwijkers realistisch en van week tot week leven.

Het was de thuisploeg dat uit de startblokken schoot. De Heemskerkers staan bekend om hun stugge speelstijl. Met name in eigen huis op het kleine en harde kunstgrasveld zijn de Noord-Hollanders in staat om het elke ploeg lastig te maken. Ook de formatie van Kees Zethof had het lastig en kwam in de beginfase goed weg.

Tegen de verhouding in
Ahmed el Mahdi ontsnapte aan de Noordwijkse defensie en schoot het leer tegen de onderkant van de lat. Het was een teken aan de wand voor de rood-witten. De ploeg had veelvuldig de bal, maar moest alert zijn in de omschakeling. ,,Ik denk dat we bij rust op achterstand hadden moeten staan”, erkende Bröcker. ,,Gelukkig kwam ik kort voor rust tot scoren.”

,,Op voorhand is het bizar dat we zo zijn gestart, maar als je naar de wedstrijden kijkt dan ben ik niet verbaasd”

De linksback, die bekend staat om zijn neusje voor de goal, ging zoals gebruikelijk mee in de aanval vanaf de linkerflank. Tjeerd Westdijk zag Bröcker het strafschopgebied instormen en gaf het leer af. De verdediger hoefde de bal alleen nog maar te toucheren en deed dat: 0-1.

Noordwijk blijft geduldig
,,We weten dat wij genoeg kwaliteit hebben om een goal te maken. Dus het was zaak om geduldig te blijven. Tegen Odin is het gevaar dat je ongeduldig wordt en daarmee hun in de kaart speelt. Zij zijn juist onwijs sterk in de counter. Ook zijn we achterin sterk genoeg om zo’n 0-1 voorsprong te verdedigen. Op een gegeven moment kwam er ruimte en liepen we uit naar 0-3.”

De topscorer van de Hoofdklasse A van vorig seizoen, Westdijk, kreeg uit een hoekschop de bal op zijn hoofd en knikte de 0-2 binnen. Het gaf Noordwijk vleugels, want een kwartier later was het Thomas Reynaers die na goed voorbereidend werk van Emiel Wendt en Nick van Staveren voor de derde treffer van de middag tekende.

De ploeg van Zethof draait vooralsnog perfect mee in de Derde Divisie. De rood-witten hadden in de Hoofdklasse nog wel eens te maken met tegenstanders die verdedigend voor de dag kwamen. ,,De ploegen in de Derde Divisie komen voetballend meer tot hun recht”, gaat Bröcker verder over de tegenstand in de competitie. ,,Ik denk dat ODIN één van de weinige ploegen is die verdedigend speelt. Daarnaast zijn de ploegen fysiek wat verder en hebben ze meer individuele kwaliteiten. Ik denk dat wij daardoor beter tot ons recht komen.”

Bizar
De thuisploeg deed kort na de 0-3 nog wat terug via Jim Hulleman: 1-3. Een minuut later maakte Raies Roshanali een einde aan alle onzekerheid door de vierde Noordwijkse treffer in het net te schieten. In de blessuretijd tekenden de Heemskerkers voor het slotakkoord. Jeffrey Klijbroek schoot van afstand raak: 2-4.

,,Als je kijkt naar de verwachtingen voor het seizoen is het bizar dat we zo zijn gestart, maar als je naar de wedstrijden kijkt dan ben ik niet verbaasd”, reageert de linksback over de stand op de ranglijst. En dan relativerend. ,,Dat we nu tweede staan zegt mij eigenlijk niks. Wij moeten proberen om dit niveau zo lang mogelijk vast te houden. Verder bekijken we het van week tot week. Hopelijk kunnen we gaan voor het hoogst haalbare, want dat wil elke voetballer.”

ODIN ’59 – Noordwijk 2-4 (0-1): 43. Bröcker 0-1, 64. Westdijk 0-2, 79. Reynaers 0-3, 83. Hulleman 1-3, 84. Roshanali 1-4, 90+2. Klijbroek 2-4.

Opstelling Noordwijk: Rondeltap, Smith, Overvliet, Van der Neut, Bröcker, Reynaers, Roshanali, Achefay (60. Van Staveren), James (77. Van Rijn), Wendt, Westdijk (67. Le Congé).

Lees ook: ‘Analyse: tactische wijzigingen voeren de boventoon tijdens interessante derby’ 

Foto: Orange Pictures


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk2-0HHC Hardenberg
FC Lisse4-2SteDoCo
Sporting Leiden3-3VVSB (zat.)
ASWH0-1Quick Boys
Warmunda4-7Hazerswoude Boys
Katwijk2-0De Treffers
Koninklijke HFC2-1Rijnsburgse Boys
VVSB0-2GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels4-1Roda '76
Brielle1-0Kagia
Zo. 17 nov.
ASC2-2Foreholte
Van Nispen (zon.)2-2Spaarnwoude