Na een korte winterstop zijn de teams uit de Tweede en Derde Divisie weer gestart. Dus is het tijd voor de eerste update van het Mployment Topscorersklassement in 2018. Welke topschutters deden er goede zaken en wie bleven er ‘droog’ afgelopen weekend? De aanvallers van de Hoofdklasse tot en met de Derde Klasse moeten nog even geduld hebben voordat zij weer ‘los’ kunnen gaan.

Quick Boys-spits Yordi Teijsse liet zien dat hij het scoren nog niet is verleerd na vier weken zonder competitievoetbal. De topscorer van de Katwijkers prikte er afgelopen zaterdag in het uitduel met ACV (2-4) drie in, waardoor zijn seizoenstotaal op vijftien kwam. Hij kwam daarmee op gelijke hoogte met Marciano Mengerink.

Maar omdat de Katwijk-aanvaller één divisie hoger speelt, krijgt hij meer punten per gemaakte goal dan Teijsse. De spanning is in ieder geval wel weer terug in het klassement.

Rowdy van der Putten (FC Lisse) en Mohamed el Osrouti (VVSB) vestigden zich dankzij één goal voor hun ploeg in de top tien. Van der Putten droeg bij aan de 3-4 zege op Jong Sparta Rotterdam, terwijl el Osrouti de helft van de doelpuntenproductie op zich nam voor VVSB. De Noordwijkerhouters versloegen in eigen huis GVVV met 2-0.

Nieuwe naam
Een nieuwe naam in het Mployment Topscorersklassement is Noah Barendse. De verdediger scoorde tegen ACV diep in de blessuretijd de beslissende 2-4 voor Quick Boys. Het was voor de 21-jarige Barendse zijn eerste officiële treffer in dienst van de derdedivisionist. Hem vinden we terug op plaats 124.

Benieuwd op welke plek jij staat? Bekijk het algemeen Mployment topscorersklassement.

Zo zit de puntentelling in elkaar:

Competitie
Zwaarte
Duels
Rekenfactor
Tweede Divisie
2
34
1,53
Derde Divisie
1,8
34
1,38
Hoofdklasse
1,6
30
1,39
Eerste Klasse
1,4
26
1,4
Tweede Klasse
1,2
26
1,2
Derde Klasse
1,0
26
1,0POPULAIRE BERICHTEN