Tjeerd Westdijk blijft leider in het Mployment Topscorersklassement. De spits van Noordwijk scoorde één keer in de met 2-4 gewonnen wedstrijd bij AFC en kroonde zich daarmee tot topscorer van de maand februari met in totaal vijf doelpunten. Westdijk liep niet uit op nummer twee Yordi Teijsse. De Quick Boys-topschutter maakte zijn twintigste goal op bezoek bij Jong Almere City FC (1-4 winst). 

De voorsprong van het tweetal op achtervolger Marciano Mengerink (Katwijk) werd wel vergroot. De aanvaller kwam ondanks de 2-1 thuiszege op FC Lisse niet tot scoren voor zijn ploeg. Tom Duindam vond als nummer vier weer eens het net voor SJC na twee wedstrijden van ‘droogte’. Onderin de top tien steeg Jon-Joost Cornelissens van de zaterdagtak van Van Nispen twee plekken dankzij zijn twee goals tegen LSVV ’70 (1-2). Hij haalde daarmee ook zijn ploeggenoot Ivo van der Vlugt in.

Boomlange spits
Grote stijger in het klassement is Jesse van Nieuwkerk van Quick Boys. De boomlange publiekslieveling maakte in Almere zijn vierde en vijfde doelpunt van het seizoen, waardoor hij steeg naar de 31ste plek in het klassement. Kan hij de komende periode nog verder stijgen?

Benieuwd op welke plaats jij staat in het algemeen klassement? Bekijk het Mployment Topscorersklassement.

Zo zit de puntentelling in elkaar:

Competitie
Zwaarte
Duels
Rekenfactor
Tweede Divisie
2
34
1,53
Derde Divisie
1,8
34
1,38
Hoofdklasse
1,6
30
1,39
Eerste Klasse
1,4
26
1,4
Tweede Klasse
1,2
26
1,2
Derde Klasse
1,0
26
1,0POPULAIRE BERICHTEN