Katwijk-aanvaller Marciano Mengerink kan aanstaande zaterdag het kampioenschap in de Tweede Divisie binnenhalen op bezoek bij Kozakken Boys, maar hij kan zich in de slotronde ook verzekeren van de titel ‘Mployment Topscorer van het seizoen 2017/18’. Zijn naam kan na afgelopen weekend alvast worden gegrafeerd in de beker. Ondanks de 1-2 thuisnederlaag tegen Koninklijke HFC wist de topschutter opnieuw het net te vinden. De eerste achtervolger, Yordi Teijsse, kwam voor Quick Boys niet tot scoren tegen Jong FC Twente (3-2), waardoor het voor de concurrentie bijna een onmogelijke opgave wordt om Mengerink van de troon te stoten.

Tjeerd Westdijk scoorde wel namens de kampioen van de Derde Divisie, vv Noordwijk. Op bezoek bij Achilles Veen (0-3) maakte hij zijn 25ste competitietreffer van het seizoen. Evenveel als Teijsse, maar voor ieder doelpunt krijgt Westdijk 0,01 meer. Noordwijk speelt namelijk minder competitieduels dan Quick Boys. En dus steeg de centrumspits naar plek twee in het klassement.

Verderop in de top tien scoorden Joël Tillema (Rijnsburgse Boys) en Jeffrey Bok (Ter Leede) beiden één keer. Het tweetal bleef echter op dezelfde plek staan op de ranglijst.

Nieuwe gezichten
Voor Jeffrey Jongeneelen (Rijnsburgse Boys) en Ivailo Staal (FC Rijnvogels) gold dat niet; zij stegen een aantal plekken. Jongeneelen droeg met één goal bij aan de 3-2 thuisoverwinning op GVVV, terwijl Staal maar liefst vier keer het doel wist te vinden tegen Nootdorp (7-1). Staal deelt daardoor nu de tiende plek met Ian van Otterlo van Ter Leede en teamgenoot Romano van der Stoep. 

Opvallend is het aantal nieuwe namen in de lijst. Voor Elwin Kool (Kagia), Chris Guijt (Quick Boys), Victor Schipholt (VVSB), Jesse Tijsen (Foreholte), Kasper Michel (Noordwijk) en Dennis van den Nouland (Teylingen) was het een memorabel weekend. Zij scoorden allen hun eerste competitiedoelpunt van dit seizoen.

Benieuwd op welke plaats jij (inmiddels) staat? Bekijk het Mployment Topscorersklassement.

Zo zit de puntentelling in elkaar:

Competitie
Zwaarte
Duels
Rekenfactor
Tweede Divisie
2
34
1,53
Derde Divisie
1,8
34
1,38
Hoofdklasse
1,6
30
1,39
Eerste Klasse
1,4
26
1,4
Tweede Klasse
1,2
26
1,2
Derde Klasse
1,0
26
1,0REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 13 jul.
Oefenwedstrijd
FC Rijnvogels4-0FC Lisse
Za. 20 jul.
Oefenwedstrijd
Katwijk14.30FC Rijnvogels