Ondanks dat hij pas 20 is, heeft Niek Ossevoort al een indrukwekkend cv achter zijn naam staan. Liefst negen jaar speelde de opkomende linksback in de jeugdopleiding van Ajax, waarna hij later nog in actie kwam bij Feyenoord en (Jong) NAC Breda. De BVO’s heeft Ossevoort inmiddels achter zich gelaten en sinds het begin van dit seizoen maakt hij deel uit van de  selectie van Rijnsburgse Boys. Afgelopen zaterdag maakte de Alphenaar tegen Barendrecht zijn debuut.

De laatste weken gaat het Ossevoort voor de wind. Hij maakte een prima trainingskamp mee en ook in het oefenduel tegen Ter Leede (1-3 winst) liet de verdediger een prima indruk achter. In aanloop naar de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar ging het bij Ossevoort kriebelen en leek de kans op zijn debuut groot. Uiteindelijk kreeg hij het vertrouwen van trainer Niek Oosterlee om in de basis te starten tegen Barendrecht. ,,Ik ben blij dat mij dit vertrouwen is gegeven. Daarnaast was het ook nog eens een mooi debuut met een prima resultaat”, aldus de linksback.

Warm nest
Toen Ossevoort aan het begin van dit seizoen voor het eerst bij Rijnsburgse Boys verscheen, kwam hij in een warm nest terecht. ,,Ik ben echt heel goed ontvangen door de jongens. Je komt in een groep met wat oudere spelers terecht. Dat is even wennen en je moet je plekje zien te vinden. Uiteindelijk heeft dat allemaal niet heel lang geduurd en dat komt mede door de zeer open spelers. Je komt goed binnen bij Rijnsburg.”

Toch was het voor Ossevoort qua voetbal wel even schakelen. ,,Het voetbal in de Topklasse is anders dan bij bijvoorbeeld Jong NAC. Je moet een soort balans zien te vinden in het elftal. Dat heeft wel een tijdje geduurd. Als je uiteindelijk je draai gevonden hebt, dan merk je dat het steeds beter gaat.” Daarnaast heeft Ossevoort veel steun van onder andere Jeroen Hessing gehad. ,,De grote en gezellige vent. Haha. Hij heeft mij veel tips gegeven. Ook voor de wedstrijd tegen Barendrecht. Het is lekker als je zo’n ervaren iemand hebt. Dat is fantastisch.”

Oosterlee
Oefenmeester Oosterlee vertrekt aan het einde van het seizoen bij Rijnsburgse Boys. Hij was degene die Ossevoort naar de Uien haalde en hem het vertrouwen gaf om zijn debuut te maken. De linksback vindt het dan ook jammer dat hij weggaat. ,,Het is een fijne trainer om mee te werken. Al vanaf het begin had ik een goede band met hem. Ik vind het dan ook jammer dat hij weggaat, maar zover is het nog niet. We gaan er met zijn allen nog een goed seizoen van maken.”

Foto: Hans Heemskerk

POPULAIRE BERICHTEN