Quick Boys koerst in rustig vaarwater op de titel in de Hoofdklasse B af. Niets lijkt de Katwijkers een veilige aankomst nog in de weg te staan. Af en toe zorgt een gevaarlijk golfje voor wat wateroverlast, maar problematisch wordt het zelden. Onder die noemer kon ook de thuiswedstrijd tegen Haaglandia (2-0) worden geschaard.

Het was voor Quick Boys alweer de vijftiende overwinning uit de laatste zeventien wedstrijden. Na een povere eerste helft was het halverwege nog 0-0. In de tweede helft stelde Quick Boys orde op zaken. Wie anders dan Yordi Teijsse zette zijn ploeg op het juiste spoor na zes minuten spelen. Met een schitterende kopbal scoorde hij zijn 25e competitietreffer. De ban was gebroken. De ploeg van Zoutman pikte terstond de draad en schotelde het publiek fraaie aanvallen voor. Die waren in de eerste helft in geen velden of wegen te bekennen.

Gretige opponent
Haaglandia was niet naar Nieuw Zuid gekomen om zich in te graven. Verdediger Yordi Versteeg had er vooraf veel zin in. ,,Wij gaan er lekker tegenaan. Spelen in deze mooie entourage en tegen de koploper motiveert ons enorm. Misschien zit er een stuntje in. Ik teken voor een punt.” Dat leek er op basis van de eerste helft in te zitten, want Haaglandia bood uitstekend partij.

Erg lekker zat de equipe van Zoutman aanvankelijk niet in de wedstrijd. Middenvelder Milan Hoek vond dat het tempo te laag was. ,,Het was een moeizame en povere eerste helft. We hadden het lastig in balbezit. Creëerden niets. Er was geen doorkomen aan. Het stond gewoon heel goed bij Haaglandia en wij stonden teveel stil.”

IMG_0618                                        Quick Boys-aanvaller Mo el Osrouti gaat naar de grond

Haaglandia brak de eerste helft regelmatig door over de linkerkant. Daar was linksbuiten Abbes Rahmoune met name voor verantwoordelijk. Herhaaldelijk bezorgde hij Henry Opoku hoofdbrekens als hij weer eens buitenom ging een vervolgens een goede voorzet afleverde. Een van die aanvallen had bijna succes. Martijn de Zwart maakte een kopbal van Ugwunna via de paal onschadelijk. Rahmoune zelf kreeg vijf minuten later ook een mogelijkheid, maar zijn inzet ging voorlangs.

De thuisploeg beleefde rommelige fases en leed veel balverlies. Het kreeg de eerste helft wel zes corners, maar concreet doelgevaar leverde dat niet op. Het bleef bij een kans van Teijsse en later een klutsmoment van Anthony Bentem.

Quick Boys begon gelijk een stuk scherper aan de tweede helft. Na een paar spannende momenten voor het doel van Haaglandia was het vlot raak. Op Nieuw Zuid wordt het nooit eentonig als Teijsse scoort. Met een schitterende kopbal zorgde hij voor opluchting: 1-0.

IMG_0456                                      Yordi Teijsse brak vlak na rust de ban met zijn 25e competitietreffer

Hoek: ,,Ja, dat was lekker die goal van Yordi, op een heerlijk moment vlak na rust. Het was voor ons sein om gelijk helemaal het heft in handen te nemen. Het is duidelijk dat wij als ploeg  superfit zijn. Naar mijn mening kon Haaglandia het tempo niet meer volhouden. De 2-0 was dan ook terecht. We kregen meer ruimte en dan zie je gewoon dat we daar gebruik van kunnen maken.”

En van die ruimte profiteerde Delano a Cohen een kwartier later. Een afstandspegel van hem sloeg in als een granaat: 2-0. De ploeg van Zoutman kwam daarna nauwelijks nog in de problemen, ook omdat De Zwart een aantal keer op zijn post was. Haaglandia-speler Fens kreeg nog een mogelijkheid op de aansluitingstreffer, maar schoot over.

Jaap van der Plas en Thom de Vries kregen in de slotfase speelminuten. De drie punten zaten in de knip. Op de ranglijst veranderde er niets. De brigade van Zoutman moet alleen nog afrekenen met een achtervolger, Noordwijk.

Quick Boys – Haaglandia 2-0 (0-0). 50. Teijsse 1-0. 66. A Cohen 2-0.

Quick Boys: De Zwart, Opoku, Bentem, D. Van der Plas, Driebergen, Hoek, A Cohen, Sahadewsing (81. De Vries), El Osrouti. Teijsse, Steemers (81. J. van der Plas)

Foto’s: Hans van Duijn