Nigel Hardenberg had graag op dit moment in het seizoen een positiever verhaal verteld. De aanvaller van SJC scoorde wel tegen JOS Watergraafsmeer, maar kon z’n stempel niet volledig drukken op het duel in Amsterdam. De Noordwijkers verloren met 3-1 van de nummer drie van de Hoofdklasse en gingen voor de derde wedstrijd op rij onderuit. Saillant detail: opnieuw tegen een club uit de top vijf van de competitie.

Hardenberg kwam in de zomer juist naar SJC om zichzelf weer te laten zien in de Bollenstreek. Na z’n vertrek in 2015 bij FC Lisse voetbalde hij eerst bij OFC uit Oostzaan en daarna bij ODIN ’59. In Noordwijk wilde hij weer iets meer uit de anonimiteit van het Noord-Hollandse amateurvoetbal stappen.

Maar de aanvaller kan nog geen onuitwisbare indruk maken in Noordwijk, vindt hij zelf. ,,Het kan zeker beter”, beaamt hij. ,,Ik heb dit seizoen pas twee doelpunten gemaakt. Daarnaast heb ik ook nul assists op mijn naam staan. Dat is gewoon niet goed genoeg.”

,,Sinds we de laatste drie wedstrijden hebben verloren, heb ik nog niet op de ranglijst gekeken. Ik heb er gewoon even geen behoefte aan.”

Toch is de aanvaller wel nadrukkelijk aanwezig in het aanvalsspel van SJC. Ook gaat er voldoende dreiging uit wanneer hij aan de bal is. ,,Dat is misschien wel positief, maar het rendement moet gewoon omhoog”, legt hij z’n eigen prestaties onder een vergrootglas.

,,Misschien is het ook wel lekker dat we nog maar twee potjes spelen tot de winterstop. Dan kunnen we even tot onszelf komen en ook een beetje aan de teambuilding werken. Met deze ploeg is een top 4-notering nog steeds mogelijk. Hoe staan we er nu eigenlijk voor in de competitie? Sinds we de laatste drie wedstrijden hebben verloren, heb ik nog niet op de ranglijst gekeken. Ik heb er gewoon even geen behoefte aan.”

Achter de feiten
Ook in Amsterdam kon SJC de matige reeks tegen de top vijf uit de competitie niet verbreken. Van de bovenste ploegen pakte SJC alleen Leonidas in eigen huis (3-1). Ook in Amsterdam liepen de Noordwijkers vrij rap achter de feiten aan. ,,Ik weet niet echt waar het mis ging, maar zij maakten in de eerste helft twee doelpunten uit het niets.”

Het shirt van Victor Schipholt is gewild

Met z’n tweede treffer van het seizoen zette Hardenberg een doelpunt op het scorebord voor SJC, maar een ommekeer kon het niet teweegbrengen. ,,Na de 2-1 dachten we nog heel even: ‘misschien zit er nog meer in’. Maar de 3-1-nederlaag was eigenlijk wel terecht.”

,,JOS Watergraafsmeer had ook wat kwaliteit in het elftal. Daar konden wij alleen een vrij jonge ploeg tegenover stellen. We zijn op die manier wel een beetje weggespeeld. Neem nou hun middenvelder die vlak voor de verdediging speelde. Die heeft zondag zo vijftig, zestig ballen op de stropdas van medespelers gelegd. Dat soort spelers, die het spel verdelen en ervaring hebben, die missen we nog een beetje.”

,,Timo Ruigrok en Jordy Groot zijn meer de leiders van dit elftal.”

Een van de spelers die zo’n rol dit seizoen had kunnen opeisen was Tom Broekhuizen. De 27-jarige Lisser meldde deze week alleen dat hij stilletjes met voetbalpensioen is gegaan vanwege aanhoudende lichamelijke klachten. Hardenberg voetbalde enkele seizoenen geleden zelf ook nog met Broekhuizen bij FC Lisse. ,,Ik begrijp zijn besluit eigenlijk ook wel. Andere dingen in het leven buiten het voetbal zijn ook belangrijk.”

Met het opstappen van Broekhuizen is er wel een natuurlijke leider uit het elftal gegaan. Met z’n ervaring in het amateurvoetbal zou Hardenberg een rol kunnen spelen in de coaching van het team. ,,Timo Ruigrok en Jordy Groot zijn meer de leiders van dit elftal. Ik probeer wel wat te coachen, maar dat is meer bij de aanvallers. Bijvoorbeeld over de manier van diepgaan of waar ze moeten lopen.”

Foto: Johanna Oskam

Lees ook: ‘Hillegom verpulvert Laakkwartier: ,,Met 10-1 winnen is niet bepaald alledaags”‘


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 2-2FC Lisse
Ter Leede 4-3VVOG
SC Feyenoord 3-0FC Rijnvogels
SVC'083-2Kagia
Valken'68 3-1DoCoS
VVSB (zat.) 1-1Be Fair
Roodenburg 0-4Warmunda
IJsselmeervogels 4-2Noordwijk
Quick Boys 1-1Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 1-0TEC
Sparta Nijkerk 3-1VVSB
Van Nispen (zat.) 1-2Westlandia
Koninklijke HFC 1-1Katwijk
SV Hillegom 5-1Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC0-3RKAVV
Foreholte2-1Concordia
Zwanenburg 3-1Van Nispen (zon.)