Nog maar twee weken en dan is het zover. Op vrijdag 30 mei gaan we ons inzetten voor het goede doel. Hierbij nodigen we de gehele Bollenstreek uit om de benefietwedstrijd tussen het VIDB Elftal van het Jaar en het VIDB All Stars team bij te wonen. De opbrengst komt ten goede van het Willem Alexander Kinderfonds (in het LUMC) en Stichting Juul. Beide zetten zich in voor kinderziektes en kinderkanker in het bijzonder.

De aftrap is om 19.30 uur op sportpark de Kooltuin – de thuishaven van FC Rijnvogels – en het belooft een bijzonder spektakel te worden.

Inmiddels zijn de selecties rond en deze puilen uit van kwaliteit. Niek Oosterlee en Stephan Spruijt, de coaches van het All Stars team, zijn belast met de zware taak om van een imposante selectie een hechte formatie te smeden. Mannen als Hans Zwaan, Jerrel Linger, Carlo van Zelst, Gert Aandewiel, Geert van der Weiden, Andries Wendt, Rocky Pitti en Hans van der Plas behoeven geen introductie. Het is een unieke kans om al die grote namen uit het verleden weer eens in actie te zien.

De All Stars nemen het op tegen VIDB Elftal van het Jaar, gecoacht door Ted Verdonkschot. Er is in ieder geval een verschil in leeftijd, maar zou er ook een verschil in kwaliteit zijn? In het veld zullen er ook de nodige persoonlijke vetes zijn. Sander van der Horst zal niet van zijn coach Hein van Heek willen verliezen. De voormalige verdediger Kees Zethof zou wel eens mooie duels kunnen gaan uitvechten met zijn pupil Bram van der Lans, de spits van Foreholte. En wat te denken van Niek Oosterlee en Kevin Winter, die alvast een voorschot nemen op volgend seizoen als ze na jaren van samenwerking weer tegenover staan?

Warmonder en Jupiler League-scheidsrechter Allard Lindhout zal het geheel in goede banen moeten leiden. Om het geheel compleet te maken, verzorgt Willem van Zuilen het live-commentaar.

De komende twee weken houden we u uitgebreid op de hoogte. Het belooft in in ieder geval een prachtig voetbalfeest te worden gezien de enthousiaste reacties die we al hebben ontvangen na de aankondiging op de website. In een uniek evenement willen we de regio verenigen en hopen we op een zo hoog mogelijke opbrengst voor het goede doel. We zullen bij de entree geen entree heffen. Wel kunt u bij de collectanten van Stichting Juul en het Willem Alexander Kinderfonds (in het LUMC) een bijdrage doneren.

Wij kijken er enorm naar uit. U toch ook?

POPULAIRE BERICHTEN