Trainers en ook veel spelers willen er nog niet aan. Journalisten misschien maar al te graag. In de maand maart mag er langzaam over en titelkoorts worden gesproken. Er zijn nog voldoende wedstrijden te gaan, in dit geval in de Hoofdklasse, maar wanneer Noordwijk zaterdag wint van Ter Leede, dan neemt het alvast een voorschot op wat later de titel kan zijn.

De twee ploegen komen elkaar zaterdag tegen op Sportpark Duinwetering. Door de onderlinge voorsprong op de ranglijst is Noordwijk de favoriet. Maar dachten we vorig jaar niet precies hetzelfde? Toen werd het duel tussen de Noordwijkers en de Sassenheimers één van een spectaculaire soort.

Dat duel eindigde in 2-3 voor Ter Leede, waardoor Noordwijk afhaakte voor de titel. Melvin van Stijn werd toen de grote man door de winnende goal te maken in blessuretijd. Hij verkast overigens na dit seizoen naar SJC. Op De Roodemolen werd het eerder dit seizoen 3-3. Ook toen scoorde Ter Leede in de absolute slotfase. Noordwijk is dus gewaarschuwd.

Waar Ter Leede en Noordwijk inmiddels een periodetitel op zak hebben, wil FC Rijnvogels heel graag de derde zijn die een periodekampioenschap pakt. Na een spannende race ging de tweede periode naar Ter Leede en niet naar de Katwijkers. Die reeks die FC Rijnvogels in de tweede periode neerzette wil het meenemen naar de slot van de competitie.

Het eerste duel in die periode werd een puntendeling tegen Zwaluwen (0-0). Deze zaterdag reist de ploeg van Jimmy Simons af naar Veen voor het duel tegen de plaatselijke Achilles. De ploeg uit Noord-Brabant staat op de vierde plek in de Hoofdklasse. Met twaalf punten achterstand op Noordwijk heeft die ploeg wel de titel ui z’n hoofd moeten zetten. Eerder werd het in Katwijk 0-3 voor Achilles Veen.

In de Tweede Klasse staat Valken ’68 op een prima tweede plek. De Valkenburgers zijn alleen al relatief kansloos voor de titel. Het verschil met koploper Die Haghe bedraagt negen punten. Omdat die ploeg pas één keer heeft verloren deze competitie, lijkt de hoop op de hoofdprijs redelijk vervlogen.

Rutger Goudriaan in vervlogen tijden..

Toch hoopt Valken zich natuurlijk nog te plaatsen voor de nacompetitie via een periodetitel of een vervangend exemplaar. Komende zaterdag speelt de ploeg van Arie van Duijn tegen Nieuwkoop. De nummer dertien van de competitie. Met maar één overwinning dit hele seizoen houdt het alleen CVC Reeuwijk onder zich, dankzij een iets beter doelsaldo. Piece of cake dus voor Valken?

In de Derde Klasse neemt Van Nispen het thuis op tegen WDS. Dat betekent een treffen tussen de nummer vier en de nummer dertien van de competitie. Eerder dit seizoen won Van Nispen zeer overtuigend van de withemden. Het werd in de uitwedstrijd 0-7. Destijds vielen er zes goals in één helft.

De ploeg uit De Zilk doet het overigens prima in de tweede periode. Omdat er een aantal wedstrijden werden afgelast voor de Zilkers vertekent de stand een klein beetje. De ploeg van Stephan Spruijt heeft de minste verliespunten en kan dus zomaar over een tijdje met de periodetitel aan de haal.

In Lisserbroek heeft de cultstatus van Rutger Goudriaan weer een nieuw hoogtepunt bereikt. Dat betekent dat de Leidse studentenvereniging LSVV weer langs komt. De ex-Kagiaan scheen in het duel met de Leidenaren zijn beste wedstrijd ooit te hebben gespeeld. En dus komt zijn naam elk jaar weer langs.

In de competitie is Kagia – LSVV een confrontatie tussen de nummers zeven en twaalf van de Derde Klasse. Kagia won de laatste wedstrijd die het speelde met 3-2 van Blauw Zwart. LSVV ’70 verloor van Van Nispen (zat.). Het duel in Leiden eindigde eerder dit seizoen in 4-4.

Foto Ter Leede – Noordwijk: Hans Schalk

Bekijk ook: ‘In de Taxi met Willem: Bram Meurs’

 
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC20.00Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp20.15Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen