Niet alleen het gemak waarmee FC Rijnvogels op sportpark De Kooltuin terzijde werd geschoven, maar met name het 0-0 gelijkspel van koploper Quick Boys bij Hoek deed de hoop op een kampioenschap bij Noordwijk helemaal opleven. Dogan Corneille wond er na afloop geen doekjes om: ,,Opgegeven hebben we het nooit. We dichten ons nog altijd titelkansen toe en na vanmiddag is die kans nog altijd heel reëel.”

Over het feit dat Noordwijk door deze overwinning nu definitief verzekerd is van de nacompetitie, praatte niemand na afloop in het roodwitte kamp. Het vizier staat, zeker na zaterdagmiddag, geheel gericht op de eerste plek. Een doel waarin trainer en spelers heilig geloven. Corneille wilde daar na het duel op de Kooltuin wel iets over zeggen. Zijn ploeg speelde vanaf de aftrap met de thuisploeg, die al wekenlang meer met het hoofd bij de naderende play-offs lijkt te zijn.

,,We zijn momenteel een ploeg in vorm. Ga maar na: de laatste vier duels werden gewonnen, we scoorden twaalf keer en hielden steeds de nul. In de resterende drie wedstrijden willen we die lijn graag doortrekken en mocht het onverhoopt toch niet lukken, dan zijn we klaar om ons doel via de nacompetitie te bereiken. De focus ligt echter volledig op het achterhalen van Quick Boys. Daarna zien we wel verder.”

Van Duijn                                  Jaap van Duijn versus zijn oude ploeggenoot Peter Messemaker

De wedstrijd zelf mocht voor de pauze als eenzijdig worden omschreven. Noordwijk liet de bal vlotjes rondgaan, waarbij Ruperto Dorothea vaak als scharnierpunt fungeerde. De middenvelder was bij de 0-1 in de elfde minuut de aangever. Marios Lomis dacht na een voorzet vanaf de rechtervleugel de score te openen. Het was echter de ongelukkige Sander van der Gugten die hem net iets te snel af was. De ongelukkige Rijnvogel tikte het leer buiten bereik van Peter Messemaker tegen de eigen touwen.

Het was vervolgens aan de sluitpost van de thuisploeg te danken dat de score niet snel verder opliep, terwijl Jaap van Duijn na een razendsnelle uitbraak na een hoekschop van de tegenstander vergat de 0-2 aan te laten tekenen. Dat maakte Noordwijks-topscorer even later goed door op aangeven van Emiel Wendt achter het standbeen langs Messemaker opnieuw kansloos te laten. Met een dot van een mogelijkheid, de niet zelfzuchtige Dorothea legde af op Marios Lomis, maar die kwam net een teentje tekort sloot Noordwijk het eerste bedrijf af, waarin FC Rijnvogels niet veel verder kwam dan enkele plaagstoten van afstand, maar nooit echt dreigend werd.

,,Halverwege hadden we er al vier of vijf kunnen maken”, blikte Corneille terug. Iets dat collega Hein van Heek alleen maar kon beamen. ,,We keerden met ‘slechts’ 0-2 in de kleedkamer terug. Het had veel erger gekund. Noordwijk heeft mij positief verrast. Tot nu toe waren we drie keer gelijkwaardig, maar vandaag was het verschil wel heel erg groot. In deze fase hoeven we niet per se te winnen. Ik begrijp wel dat de nacompetitie meespeelt, maar met iets meer glans van het veld afstappen had vanmiddag wel gemogen. Het was echt heel mager van onze zijde. Gelukkig herstelden we ons na de rust, maar een kans op een positief resultaat heeft er vandaag nooit ingezeten.”

James                                          Denzel James stond verrassend als linksback opgesteld

Nadat Noordwijk kort na de doelwisseling twee goede mogelijkheden op de 0-3 had laten liggen, zakte de wedstrijd steeds verder in. Noordwijk hoefde niet meer zo nodig, terwijl FC Rijnvogels wel de wil toonde om er nog iets van te maken, maar er nooit in slaagde dichterbij te komen. De wedstrijd was helemaal gelopen toen Van Duijn op de middenlijn het speeltuig veroverde en tot zijn eigen verbazing zag dat de weg richting Messemaker open lag. Met een lage schuiver viel de derby die nooit een echte burenruzie werd in het slot (0-3).

De resterende speeltijd deed spelers en publiek alleen maar naar het einde verlangen. Optisch drong de thuisploeg nog wel aan, maar het te steriele veldspel kon geen speler van de bezoekers verontrusten. ,,Een heel goede wedstrijd van ons. We gaven niets weg. Als we echt vol gas hadden gegeven en de mogelijkheden hadden benut, was het vandaag zomaar 10-2 geworden”, aldus de glunderende trainer die zijn ploeg ondanks de absentie van enkele vaste waarden met speels gemak over de gastheren zag heen walsen, waarbij Denzel James zelfs als linksachter stond geposteerd.

,,Ach, ik dacht doe eens gek, maar wel met de gedachte dat Denzel met zijn snelheid amper te houden is. Ook dat pakte uitstekend uit. Terwijl dit keer Tim Koning als invaller na de pauze zijn officiële debuut maakte. Dus personele problemen? Zeg het maar. Met achtereenvolgens Spijkenisse, Heinenoord en ASWH hebben we, denk ik, een fijner programma dan Quick Boys voor de boeg. Spijkenisse en ASWH moeten nog om de nacompetitie af te dwingen en zullen wel moeten. Dat geeft ons nog meer de gelegenheid om ons eigen spelletje te spelen. Laat maar komen.”

FC Rijnvogels-Noordwijk 0-3 (0-2). 11. Van der Gugten 0-1 (eigen doel), 34. 0-2 Van Duijn, 68. Van Duijn 0-3

FC Rijnvogels: Messemaker, Joey Zandbergen, Wijmer, Van der Gugten, Soomer, Kooij, Van der Breggen, Rob Zandbergen, Onderwater (67. Sammy Zandbergen), Van Veen, Tjon-A Noek

Noordwijk: Amezrine, Gonçalves, Overvliet (71. Mol), Veerman, James, Smith, Splinter (46. Bröcker), Dorothea (79. Koning), Wendt, Lomis, Van Duijn

Foto’s: Ron van der Linden

Samenvatting Bollenstreek Omroep


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 2-2FC Lisse
Ter Leede 4-3VVOG
SC Feyenoord 3-0FC Rijnvogels
SVC'083-2Kagia
Valken'68 3-1DoCoS
VVSB (zat.) 1-1Be Fair
Roodenburg 0-4Warmunda
IJsselmeervogels 4-2Noordwijk
Quick Boys 1-1Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 1-0TEC
Sparta Nijkerk 3-1VVSB
Van Nispen (zat.) 1-2Westlandia
Koninklijke HFC 1-1Katwijk
SV Hillegom 5-1Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC0-3RKAVV
Foreholte2-1Concordia
Zwanenburg 3-1Van Nispen (zon.)