Na al die busreisje van vorige week, speelt het merendeel deze week thuis. Spelers kunnen op de fiets en het thuispubliek kan lekker op het eigen sportpark naar het vlaggenschip kijken. Blijf Noordwijk de beste papieren hebben om ‘Herbstmeister’ te worden en kan Valken ’68 de druk verhogen in de top drie? We weten het even na vieren.

Bij het schrijven van deze voorbeschouwing worden de eerste afgelastingen gemeld, maar gaan we nog steeds uit van een redelijk vol programma. Noordwijk speelt thuis tegen Hoek. De ploeg uit Zeeuws Vlaanderen staat negende met vijftien punten. Hoek verloor vorige week met 3-5 van SteDoCo. Het kwam met 0-3 achter, trok de stand gelijk naar 3-3, maar verloor uiteindelijk met 3-5.

Hoek haalde samen met FC Lisse dit najaar het landelijke nieuws toen de scheidsrechter van de KNVB-bekerwedstrijd tussen beide elftallen de penalty’s op een verkeerde manier liet nemen. De laatste twee ontmoetingen op Sportpark Duinwetering tussen Noordwijk en Hoek werden beide door de Noordwijkers gewonnen (1-0 en 3-2). Bij winst van Noordwijk en verlies van SteDoCo en puntverlies van Ter Leede is Noordwijk ‘Herbstmeister’.

Ter Leede reist af naar Nootdorp om te gaan spelen tegen de gelijknamige voetbalclub. De debutant in de Hoofdklasse staat op een knappe achtste plek. De laatste twee duels werden allebei gewonnen. Op eigen veld werd Achilles Veen met 1-0 verslagen en vorige week er met 2-3 gewonnen bij Zwaluwen. Dat is tot nu toe de enige ploeg die Noordwijk kon trakteren op een nederlaag.

,,Een winnaar eerste klas op het veld, maar daarbuiten heel menselijk. Dat past mij wel.”

De Sassenheimers haalden uit de laatste vijf wedstrijden, twaalf punten. Alleen tegen RVVH werd er thuis met 0-1 verloren. Daarmee staat de ploeg stabiel op de derde plek en blijft het vv Noordwijk op zes punten achtervolgen. De twee ploegen speelden in het verleden al eens tegen elkaar. Maar dat was eind jaren tachtig, toen beide verenigingen uitkwamen in de kelder van het amateurvoetbal.

In Katwijk neemt FC Rijnvogels het op tegen Jodan Boys. De ploeg uit Gouda is de nummer zes van de Hoofdklasse. Het verloor het vorige duel met 0-1 van Ter Leede. De Katwijkers wonnen juist voor de tweede keer in deze competitie. In Barendrecht werd Smitshoek met 1-3 verslagen. Daarna werd bekend gemaakt dat Jimmy Simons de nieuwe trainer is geworden van FC Rijnvogels.

Hij maakt in het thuisduel tegen Jodan Boys dus zijn officiële debuut bij de Katwijkers. De eerste geluiden over de trainer zijn positief. Jaap van Duijn zei in een eerder interview dat hij onder de indruk was Simons als mens. ,,Een winnaar eerste klas op het veld, maar daarbuiten heel menselijk. Dat past mij wel.”

Jimmy Simons leidde deze week z’n eerste training bij FC Rijnvogels

De zaterdagtak van Van Nispen is de meest scorende ploeg van de Derde Klasse. Dat zegt iets over de kracht van de ploeg die afgelopen zomer nog promoveerde vanuit de Vierde Klasse. Ze moesten die eer tot vorig week delen met de koploper Soccer Boys. Maar na de 1-6 overwinning bij Zwammerdam steken de Zilkers er duidelijk bovenuit.

,,Het doet me wel wat dat ik na dit seizoen vertrek bij Kagia. Ik heb door deze club toch een oranje vlek gekregen in mijn lichaam.”

Ivo van der Vlugt en Jon Joost Cornelissens zijn de topscorers van die ploeg: beiden maakten zeven goals. Zaterdag neemt de ploeg het op tegen DSVP. Die ploeg uit Pijnacker hield Kagia vorige week op een 1-1 gelijkspel en heeft in Dick Advocaat een erelid. Hij was in het verleden ook trainer bij die vereniging.

In Lisserbroek neemt Kagia het op tegen de nummer laatst van de competitie: vv Leiden. De rood-witten uit ‘de Sleutelstad’ wonnen dit seizoen pas één duel. Dat gebeurde tegen de nummer twaalf: vv Zwammerdam. Die ploeg werd met 4-2 verslagen. Kagia staat zevende, maar wist in de novembermaand niet te winnen. De laatste overwinning dateert van 28 oktober. Toen won de ploeg van Anton Wijsman met 5-0 van WDS.

Wijsman
Diezelfde trainer maakte vorige week na het gelijke spel tegen DSVP bekend dat hij na dit seizoen stopt in Lisserbroek. Na vier jaar vindt Wijsman het wel genoeg aan de Kikkerbeetstraat. ,,Het doet me wel wat dat ik na dit seizoen vertrek bij Kagia. Ik heb door deze club toch een oranje vlek gekregen in mijn lichaam”, zei hij in een interview na het bekendmaken van zijn vertrek.

Bekijk ook: ‘In de taxi met: Ronnie Verplancke’

Archieffoto Noordwijk: Ron van der Linden
Foto FC Rijnvogels: Piet van Kampen
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 22 okt.
Districtsbeker
Voorschoten '971-1Kagia *w.n.s.
Oefenwedstrijd
OFC 1-1Quick Boys
Za. 26 okt.
GVVV14.30Noordwijk
SteDoCO14.30VVSB
Ter Leede14.30Jong Almere City FC
Ajax (ama.)14.30FC Lisse
Achilles Veen14.30FC Rijnvogels
DSO14.30Valken'68
Kagia14.30Wateringse Veld
FC Oudewater14.30VVSB (zat.)
Kozakken Boys15.00Katwijk
Quick Boys15.00Scheveningen
Van Nispen (zat.)15.00Berkel
Warmunda15.00LSVV '70
Rijnsburgse Boys15.30AFC
Zo. 27 okt.
Alphense Boys14.00SJC
DOSR14.00Hillegom
Laakkwartier14.00Foreholte
Wippolder14.00Teylingen
Voorschoten '9714.00Van Nispen (zon.)