Noordwijk was dit seizoen nog ongeslagen in streekderby’s, maar tegen Rijnsburgse Boys moest de ploeg van coach Robbert de Ruiter stevig het hoofd buigen. De Uien zegevierden op de Duinwetering met 1-4 en stegen daardoor naar de middenmoot. Raily Ignacio (2), Danny van der Vijver en Jeffrey Koemans scoorden voor Rijnsburg. Stefan Mertens redde vlak voor tijd de eer.

In kustplaats Noordwijk had de wind vrij spel. Beide ploegen moesten daar in de beginfase duidelijk aan wennen. In de twintigste minuut was het Rijnsburgse Boys dat de patstelling doorbrak. Ignacio (zie foto) werd door Mark van den Boogaart vrij voor de keeper gezet en schoot de bal mooi de linkerhoek in. Een paar minuten later was het weer raak voor de Uien. Uit een mooi genomen vrije trap van Kevin Winter zette Van der Vijver de 0-2 op het scorebord. Na dat doelpunt waren er ook wat kansen voor Noordwijk, maar die leverden geen goals op.

Na de rust kwamen de Noordwijkers goed uit de startblokken. Doelman Richard van Nieuwkoop voorkwam echter de aansluitingstreffer door een schot bekwaam uit zijn doel te tikken. Vervolgens nam het Rijnsburgse Boys weer het initiatief en werd daarvoor beloond. Na ruim vijf minuten spelen was het Ignacio die het derde doelpunt maakte na een voorzet van Danny van der Vijver.

Door de 0-3 was Noordwijk murw geslagen en de wedstrijd gespeeld. Rijnsburgse Boys bleef dan ook de overhand houden. Na wat kansen over en weer was het in de 74e minuut opnieuw raak voor Rijnsburgse Boys. Wederom was Danny van der Vijver betrokken. De middenvelder stelde Koemans in staat te scoren tegen zijn oude club. Koemans verruilde afgelopen zomer de Duinwetering voor de Middelmors. Die overstap deed de nodige stof opwaaien, aangezien Koemans al zijn akkoord had gegeven aan Noordwijk.

De thuisploeg wist in de slotminuten de spreekwoordelijke eer te redden. Stefan Mertens, die eerder deze week zijn contract verlengde, bepaalde de eindstand op 1-4.

Door de zege steeg Rijnsburgse Boys naar de negende plek, met 29 punten uit twintig wedstrijden. De achterstand op koploper IJsselmeervogels bedraagt met een wedstrijd minder gespeeld tien punten. Tegelijkertijd is het gat naar beneden nog bijzonder klein. Nummer dertien Lisse heeft maar vier punten minder. Noordwijk staat met 22 punten veertiende, een plek die aan het einde van het seizoen tot directe degradatie leidt.

Volgende week speelt Rijnsburgse Boys thuis tegen HHC Hardenberg. Noordwijk gaat op bezoek bij Barendrecht.

Tekst: Danny van den Bosch